-
HALLONTÅRTA MED KRÄMIG FYLLNING
AIP/PALEO. Hallon ger en fräsch smak! Den här tårtan tar lite tid att göra, men det är väl värt jobbet.
-
3 h -
6 personer -
Svår
Ingredienser
Botten Ingredienser: 3 dl Riven kokos/kokosflingor 10 st Dadlar, urkärnade och blötlagda Fyllning Ingredienser: 2,5 dl Kokosmjölk 1/2 dl ca 4 st Dadlar, hackade 2 msk Gelatinpulver 4 msk Arrowrot/potatismjöl 1,5 msk Kokosolja Hallonöverdrag Ingredienser: 4 dl Hallon, frysta (tinade) eller färska 2 msk Kokosolja 2 msk Gelatinpulver 4 msk Kokosmjölk Gör så här:
-
1)
Värm ugnen till 175 grader.
-
2)
Blötlägg dadlarna, de ska vara helt genomblöta. Du kan även ånga dem över kokande vatten i 5 minuter.
-
3)
Till bottnen: Mixa kokosflingorna till "smör" genom att köra dem i en mixer i ca 3-4 minuter.
-
4)
Häll i dadlarna (urkärnade) och mixa igen tills du har en mörk tjock deg.
-
5)
Pressa ner degen i en form, t ex en sockerkaksform eller springform.
-
6)
Grädda i ca 20-25 minuter tills kanterna börjar ta färg. Ta ut och ställ åt sidan.
-
7)
Gör fyllningen genom att mixa kokosmjölk, arrowrot, gelatin, dadlar och kokosolja (smält). Häll blandningen ner i formen.
-
8)
Gör hallontäcket. Mixa hallon, kokosolja (smält), gelatin och kokosmjölk. Vänta i 10 minuter innan du häller över hallonröran.
-
9)
Ställ kakan kallt i minst 2 timmar innan servering. Toppa med färska hallon.

-








