• HALLONTÅRTA MED KRÄMIG FYLLNING

    AIP/PALEO. Hallon ger en fräsch smak! Den här tårtan tar lite tid att göra, men det är väl värt jobbet.

    • 3 h
    • 6 personer
    • Svår

    Ingredienser

    Botten Ingredienser:
    3 dl Riven kokos/kokosflingor
    10 st Dadlar, urkärnade och blötlagda
    Fyllning Ingredienser:
    2,5 dl Kokosmjölk
    1/2 dl ca 4 st Dadlar, hackade
    2 msk Gelatinpulver
    4 msk Arrowrot/potatismjöl
    1,5 msk Kokosolja
    Hallonöverdrag Ingredienser:
    4 dl Hallon, frysta (tinade) eller färska
    2 msk Kokosolja
    2 msk Gelatinpulver
    4 msk Kokosmjölk

    Gör så här:

    1. 1)

      Värm ugnen till 175 grader.

    2. 2)

      Blötlägg dadlarna, de ska vara helt genomblöta. Du kan även ånga dem över kokande vatten i 5 minuter.

    3. 3)

      Till bottnen: Mixa kokosflingorna till "smör" genom att köra dem i en mixer i ca 3-4 minuter.

    4. 4)

      Häll i dadlarna (urkärnade) och mixa igen tills du har en mörk tjock deg.

    5. 5)

      Pressa ner degen i en form, t ex en sockerkaksform eller springform.

    6. 6)

      Grädda i ca 20-25 minuter tills kanterna börjar ta färg. Ta ut och ställ åt sidan.

    7. 7)

      Gör fyllningen genom att mixa kokosmjölk, arrowrot, gelatin, dadlar och kokosolja (smält). Häll blandningen ner i formen.

    8. 8)

      Gör hallontäcket. Mixa hallon, kokosolja (smält), gelatin och kokosmjölk. Vänta i 10 minuter innan du häller över hallonröran.

    9. 9)

      Ställ kakan kallt i minst 2 timmar innan servering. Toppa med färska hallon.