-
Hamburgare med krispiga sötpotatisstrips
AIP. Klassiska hamburgare behöver inget mer än bra färs och salt. Bearbeta inte smeten för mycket, men slå färsen mellan händerna ett par gånger så att fettet delas i burgarna. Sötpotatisstrips kan vara svårt att få krispiga. I det här receptet får man veta knepet!
-
40 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
5-6 st Stora sötpotatisar Lite Olivolja Lite Salt 400 g Nötfärs 1 tsk Salt 1-2 msk Kokosolja för stekning Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 120°.
-
2)
Tvätta och skär sötpotatisarna i strips. Det går utmärkt att behålla skalet. Lägg dem på ett bakplåtspapper och tillaga i ugnen i ca 30 minuter på låg värme, 120°. Öppna ugnsluckan ett par gånger under tiden så att den fuktiga luften vädras ut. Ta ut plåten och lägg över stripsen i en skål/långpanna. Höj värmen till 230°. Häll över olivolja vänd runt så alla blir fuktiga. Lägg ut dem på ett nytt bakplåtspapper och kör klart på högre värme. Ca 10 min. Kolla att de inte bränns. Ta ut och lägg dem att svalna på hushållspapper. Salta sist. De blir garanterat krispiga!
-
3)
Hamburgarna: Salta färsen och knåda in saltet en aning. Gör fyra stora hamburgare och stek på mellanlåg värme i ca 5 minuter per sida. Vänd några gånger. De är klara när saften i burgarna är genomskinlig och inte blodig.

-
4)
Servera med lite bacon och stekt rödlök som får steka med i baconfettet. En klick guacamole eller lite coleslaw passar bra som tillbehör.
-








