-
Hasselnöt- och mangokaka (paleo)
PALEO. En saftig efterrättskaka med smak av hasselnötter och söt mango.
-
30 min -
6 personer -
Lätt
Ingredienser
3 ägg 1 dl mandelmjöl 1 dl cassavamjöl 1 msk fiberhusk 2 msk honung 1/2 dl kokosolja 1/2 tsk bikarbonat 1 tsk citronjuice 1 krm äkta vanilj Topping Ingredienser: 1 dl hackade hasselnötter 1/2 mango delad i bitar Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200°.
-
2)
Smörj en form med kokosolja.Det går bra med en pajform, då blir kaka bara lite plattare.
-
3)
Vispa ägg, kokosolja och honung poröst.
-
4)
Sikta i mandelmjöl och cassavamjöl. Tillsätt fiberhusk och blanda om smeten noga.
-
5)
Häll i vanilj, bikarbonat och citronjuice och blanda om lite till. Överarbeta inte smeten.
-
6)
Häll smeten i en form och strö över hackade hasselnötter och mangobitar. Tryck ner dem i smeten med baksidan av en matsked.
-
7)
Grädda längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter. Håll koll så att den inte bränns om du har en tunnare kaka.

-
8)
Servera med färsk mango och ev lite paleoglass.
-








