• Hasselnöt- och mangokaka (paleo)

    PALEO. En saftig efterrättskaka med smak av hasselnötter och söt mango.

    • 30 min
    • 6 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    3 ägg
    1 dl mandelmjöl
    1 dl cassavamjöl
    1 msk fiberhusk
    2 msk honung
    1/2 dl kokosolja
    1/2 tsk bikarbonat
    1 tsk citronjuice
    1 krm äkta vanilj
    Topping Ingredienser:
    1 dl hackade hasselnötter
    1/2 mango delad i bitar

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Smörj en form med kokosolja.Det går bra med en pajform, då blir kaka bara lite plattare.

    3. 3)

      Vispa ägg, kokosolja och honung poröst.

    4. 4)

      Sikta i mandelmjöl och cassavamjöl. Tillsätt fiberhusk och blanda om smeten noga.

    5. 5)

      Häll i vanilj, bikarbonat och citronjuice och blanda om lite till. Överarbeta inte smeten.

    6. 6)

      Häll smeten i en form och strö över hackade hasselnötter och mangobitar. Tryck ner dem i smeten med baksidan av en matsked.

    7. 7)

      Grädda längst ner i ugnen i ca 15-20 minuter. Håll koll så att den inte bränns om du har en tunnare kaka.

    8. 8)

      Servera med färsk mango och ev lite paleoglass.