-
Havets Wallenbergare med blomkålsmos (paleo)
PALEO. Gästrecept från Annika Sjöö. Wallenbergare gjorda på torsk och lax med ett gott blomkålsmos.
-
30 min -
4 personer -
Medelsvår
Ingredienser
Wallenbergare Ingredienser: 400 g Lax (färsk) 400 g Torsk (färsk) 1/2 dl Mandelmjölk 1 Ägg 2 dl Mandelmjöl 3 msk Pressad citron 4 msk Hackad persilja 1/2 dl Smält neutral kokosolja 1 tsk Havssalt Blomkålsmos Ingredienser: 1 Blomkålshuvud 1/2 dl Mandelmjölk 1 nypa Havssalt (smaka av) Gör så här:
-
1)
Wallenbergare: Mixa allt tillsammans i en matberedare.
-
2)
Rulla till 4 stora eller 8 små Wallenbergare. Stek i kokosolja tills de är genomstekta.
-
3)
Blomkålsmos: Skiva och koka blomkålen tills den är mjuk. Mixa tillsammans med mandelmjölk och salt i en matberedare till ett mos.

-








