• Havets Wallenbergare med blomkålsmos (paleo)

    PALEO. Gästrecept från Annika Sjöö. Wallenbergare gjorda på torsk och lax med ett gott blomkålsmos.

    • 30 min
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    Wallenbergare Ingredienser:
    400 g Lax (färsk)
    400 g Torsk (färsk)
    1/2 dl Mandelmjölk
    1 Ägg
    2 dl Mandelmjöl
    3 msk Pressad citron
    4 msk Hackad persilja
    1/2 dl Smält neutral kokosolja
    1 tsk Havssalt
    Blomkålsmos Ingredienser:
    1 Blomkålshuvud
    1/2 dl Mandelmjölk
    1 nypa Havssalt (smaka av)

    Gör så här:

    1. 1)

      Wallenbergare: Mixa allt tillsammans i en matberedare.

    2. 2)

      Rulla till 4 stora eller 8 små Wallenbergare. Stek i kokosolja tills de är genomstekta.

    3. 3)

      Blomkålsmos: Skiva och koka blomkålen tills den är mjuk. Mixa tillsammans med mandelmjölk och salt i en matberedare till ett mos.