-
Högrevsgryta med lever (AIP,paleo)
AIP/PALEO. Gör en god högrevsgryta och blanda i lever på slutet för extra näring. Lever från ungnöt eller kalv är fullproppad med folat, vitamin A och B12. Låt grytan puttra länge för ett mört kött.
-
2 h -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
300 g Högrev av nöt 1/2 paket Bacon 3 Morötter 3 stjälkar Selleri 1 Gul lök 2 Vitlöksklyftor 3 Lagerblad 1 dl Hackad persilja 1 msk Torkad dragon 1 msk Torkad eller färsk timjan 1 msk Torkad eller färsk rosmarin 2 msk Nomatsås (kan uteslutas. Recept under såser och tillbehör) 300 g Ungnötslever 1-2 l Vatten att koka i 1 tsk Havssalt 2 msk Olivolja att steka i Gör så här:
-
1)
Putsa högreven och skär i tärningar som är ca 2 × 2 cm. Salta.
-
2)
Bryn högreven i olja i en gjutjärnsgryta eller kastrull. Klipp i baconet och låt det steka med.
-
3)
Slanta morötterna och hacka sellerin i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök. Lägg ner allt i grytan och fräs en stund. Tillsätt lagerblad, persilja, dragon, rosmarin och timjan samt nomatsås.
-
4)
Häll i vatten så att det täcker ingredienserna och låt småputtra under lock i 2 timmar.
-
5)
Putsa levern, skär den i tärningar som är ca 2 × 2 cm och låt dem koka med i grytan ca 20 minuter. Ta ur lagerbladen före servering.

-
6)
Servera som soppa med hackad persilja eller med ett mos på palsternacka och sötpotatis.
-








