• Högrevsgryta med lever (AIP,paleo)

    AIP/PALEO. Gör en god högrevsgryta och blanda i lever på slutet för extra näring. Lever från ungnöt eller kalv är fullproppad med folat, vitamin A och B12. Låt grytan puttra länge för ett mört kött.

    • 2 h
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    300 g Högrev av nöt
    1/2 paket Bacon
    3 Morötter
    3 stjälkar Selleri
    1 Gul lök
    2 Vitlöksklyftor
    3 Lagerblad
    1 dl Hackad persilja
    1 msk Torkad dragon
    1 msk Torkad eller färsk timjan
    1 msk Torkad eller färsk rosmarin
    2 msk Nomatsås (kan uteslutas. Recept under såser och tillbehör)
    300 g Ungnötslever
    1-2 l Vatten att koka i
    1 tsk Havssalt
    2 msk Olivolja att steka i

    Gör så här:

    1. 1)

      Putsa högreven och skär i tärningar som är ca 2 × 2 cm. Salta.

    2. 2)

      Bryn högreven i olja i en gjutjärnsgryta eller kastrull. Klipp i baconet och låt det steka med.

    3. 3)

      Slanta morötterna och hacka sellerin i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök. Lägg ner allt i grytan och fräs en stund. Tillsätt lagerblad, persilja, dragon, rosmarin och timjan samt nomatsås.

    4. 4)

      Häll i vatten så att det täcker ingredienserna och låt småputtra under lock i 2 timmar.

    5. 5)

      Putsa levern, skär den i tärningar som är ca 2 × 2 cm och låt dem koka med i grytan ca 20 minuter. Ta ur lagerbladen före servering.

    6. 6)

      Servera som soppa med hackad persilja eller med ett mos på palsternacka och sötpotatis.