-
Ingefärspäron AIP
AIP/PALEO. Koka päron i ingefära, citron och honung och det blir en riktigt god klassiker. Avnjut med en kula mangoglass! Recept under efterrätter.
-
25 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
4 st Päron 1 liter Vatten 1-2 msk Honung 2 msk Hackad färsk ingefära 1 krm Äkta vanilj (uteslut vid AIP) 1 st Citron Gör så här:
-
1)
Koka upp vattnet och lägg i honung, finhackad ingefära och ev vanilj. Pressa i juicen från en halv citron.
-
2)
Skala päronen och lägg dem i det kokande i vattnet. Tillsätt en halv skivad citron, sänk värmen, lägg på ett lock och koka i ca 20-25 minuter beroende på hur stora päronen är.
-
3)
Låt allt svalna och häll upp i en inläggnings-glasburk och låt stå i kylen i upp till tre dygn. Eller avnjut direkt lite ljumma tillsammans med lite mangoglass.

-








