• Ingefärspäron AIP

    AIP/PALEO. Koka päron i ingefära, citron och honung och det blir en riktigt god klassiker. Avnjut med en kula mangoglass! Recept under efterrätter.

    • 25 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    4 st Päron
    1 liter Vatten
    1-2 msk Honung
    2 msk Hackad färsk ingefära
    1 krm Äkta vanilj (uteslut vid AIP)
    1 st Citron

    Gör så här:

    1. 1)

      Koka upp vattnet och lägg i honung, finhackad ingefära och ev vanilj. Pressa i juicen från en halv citron.

    2. 2)

      Skala päronen och lägg dem i det kokande i vattnet. Tillsätt en halv skivad citron, sänk värmen, lägg på ett lock och koka i ca 20-25 minuter beroende på hur stora päronen är.

    3. 3)

      Låt allt svalna och häll upp i en inläggnings-glasburk och låt stå i kylen i upp till tre dygn. Eller avnjut direkt lite ljumma tillsammans med lite mangoglass.