-
JANSSON (AIP,PALEO)
AIP/PALEO, Janssons frestelse. Det går att använda flera olika rotfrukter till denna Jansson. Det blir väldigt gott med kålrabbi som i det här receptet. Kålrabbi innehåller mycket vitamin B och C samt kalcium, fosfor och magnesium.
-
1h -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
500 gram Kålrabbi 1 Gul lök 1 burk Ansjovis 4 dl Kokosmjölk 1 dl Kokosgrädde 1 Citron, juicen 1 msk Grovt jordmandelmjöl (kan uteslutas) 1 nypa Havssalt Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 175°.
-
2)
Skala och skär kålrabbin i stavar.
-
3)
Halvera löken och skiva den tunt.
-
4)
Häll av spadet från ansjovisen.
-
5)
Varva kålrabbi, ansjovis och lök i en ugnsfast form. Salta lite mellan varven, men tänk på att det blir sälta från ansjovisen.
-
6)
Blanda kokosmjölk och kokosgrädde med citronjuicen. Eventuellt behövs det mer citron för att neutralisera kokossmaken.
-
7)
Häll kokosblandningen i formen och se till att allt blir täckt. Strö över jordmandelmjölet.

-
8)
Grädda i drygt 1 timme eller tills gratängen har fått fin färg och kålrabbin är mjuk.
-








