• JANSSON (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO, Janssons frestelse. Det går att använda flera olika rotfrukter till denna Jansson. Det blir väldigt gott med kålrabbi som i det här receptet. Kålrabbi innehåller mycket vitamin B och C samt kalcium, fosfor och magnesium.

    • 1h
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    500 gram Kålrabbi
    1 Gul lök
    1 burk Ansjovis
    4 dl Kokosmjölk
    1 dl Kokosgrädde
    1 Citron, juicen
    1 msk Grovt jordmandelmjöl (kan uteslutas)
    1 nypa Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2)

      Skala och skär kålrabbin i stavar.

    3. 3)

      Halvera löken och skiva den tunt.

    4. 4)

      Häll av spadet från ansjovisen.

    5. 5)

      Varva kålrabbi, ansjovis och lök i en ugnsfast form. Salta lite mellan varven, men tänk på att det blir sälta från ansjovisen.

    6. 6)

      Blanda kokosmjölk och kokosgrädde med citronjuicen. Eventuellt behövs det mer citron för att neutralisera kokossmaken.

    7. 7)

      Häll kokosblandningen i formen och se till att allt blir täckt. Strö över jordmandelmjölet.

    8. 8)

      Grädda i drygt 1 timme eller tills gratängen har fått fin färg och kålrabbin är mjuk.