• JORDÄRTSKOCKSSOPPA MED RÄKOR (AiP/PALEO)

    AIP/PALEO. Soppa på jordärtskocka och lök serverad med handskalade stora räkor. Skölj och ansa skockorna men behåll gärna skalet kvar. Soppan får en lite grövre textur med skalet kvar vilket jag tycker är gott. Dessutom sitter mycket näring i skalet. Lite citronjuice ger soppan en extra touch och tar bort smaken av kokos en aning.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    300 gram Jordärtskockor
    3 schalottenlökar
    1 Vitlöksklyfta
    3 dl Kokosmjölk
    1/2 Citron, juicen
    1 knippe Persilja
    1 nypa Havssalt
    Lite olivolja Till stekning
    20 Skalade räkor, ca 10 var

    Gör så här:

    1. 1)

      Grovhacka vitlöken och schalottenlöken. Bryn lökarna gyllenbruna på låg värme i olivolja.

    2. 2)

      Ansa och dela jordärtskockorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Det tar ca 20 minuter.

    3. 3)

      Häll av vattnet och tillsätt löken i kastrullen. Salta och klipp ner persilja, ca 1 dl. Häll över kokosmjölken, juice från en halv citron och värm på allt igen. Mixa soppan slät med en stavmixer.

    4. 4)

      Servera med skalade färska räkor och lite persilja.