• Kålpudding AIP

    AIP. Kålpudding med kokosgrädde eller kokosmjölk som gör den extra god. Att salta ordentligt är hemligheten. Servera med rårörda lingon. (recept under såser och röror).

    • 40 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    500 g Nötfärs
    1 halvt Stort vitkålshuvud, strimlat
    3 st Morötter, rivna
    2 st Gula lökar, hackade
    3 dl Kokosgrädde eller kokosmjölk
    2 st Vitlöksklyftor, finhackade
    1-2 tsk Havssalt
    Ev timjan som krydda

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2)

      Förväll (koka snabbt) vitkålen i vatten ca 5 minuter.

    3. 3)

      Stek köttfärsen och löken i lite kokosolja.

    4. 4)

      Blanda samtliga ingredienser i en ugnsform och krydda med peppar och timjan. Salta.

    5. 5)

      Häll över kokosmjölk/grädde och rör om.

    6. 6)

      Tillaga i ca 40 minuter i ugnen. Servera med rårörda lingon.

    7. 7)

      Ps. Recept från Autoimmun kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén, paleoteket.se. Foto: Denise Vestin.