-
Snabbfermenterad kimchi utan chili
AIP. Kimchi är ett gott alternativ till vår svenska surkål. Kimchi är en traditionell koreansk rätt med snabbfermenterade grönsaker där basen är kinakål (spetskål). Detta recept är anpassat för autoimmun paleo, men äter du vanlig paleo kan du lägga till finhackad röd chili för lite mer sting.
-
30 min + 1 dygn -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
1 st Salladshuvud av kinakål/spetskål 2 msk Salt 2 dl Rädisor, skivade tunt 2,5 dl Morötter, finskivade/strimlade/rivna 4 msk Ingefära, färsk finhackad 3 st Vitlöksklyftor, finhackade 1/2 msk Honung eller kokossocker ca 1 l Kallt vatten Gör så här:
-
1)
Strimla salladen fint och lägg i en bunke. Tillsätt saltet och massera kålen tills den släpper vätska. Ca 15 minuter minst.
-
2)
Täck kålen med kallt vatten. Lägg en tung tallrik eller liknande över kålen så den trycks ner under ytan.
-
3)
Ställ bunken på golvet och låt stå i rumstemperatur i ett dygn täckt med plastfolie.
-
4)
Häll av kålen och skölj med kallt vatten. Låt kålen droppa av i ett durkslag i ca 30 min.
-
5)
Kombinera med resten av ingredienserna och låt allt dra i tätslutande burkar i kylen ett par timmar före servering. Bör ätas upp inom en vecka.

-
6)
Tips: Fyll på burkarna med vatten om du inte ska äta direkt så håller sig kimchin längre.
-








