-
Knäckebröd (AIP,Paleo)
AIP/PALEO. Ett gott alternativ till vanligt knäckebrödet när man äter AIP. Gelatinägget ger brödet lite extra saftighet och knäcket blir lite segare än vanligt knäcke, men väldigt gott.
-
40-60 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
1 Grön kokbanan (ca 200 gr utan skal) 1 msk Kassavamjöl 1 rejäl nypa Havssalt 1 krm Kryddor t ex timjan/gurkmeja 1 dl Vatten Gelatinägg (litet) Ingredienser: 1 tsk Gelatinpulver 1 msk Ljummet vatten 2 msk Hett vatten Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 180°.
-
2)
Skala kokbananen genom att skära av ändarna och sedan snitta skalet på längden och bryt av det.
-
3)
Dela och mixa ganska grovt med en mixer tillsammans med vattnet. Tillsätt salt, kassavamjöl och krydda. Blanda.
-
4)
Gör gelatinägget: vispa ihop gelatin med ljummet vatten. Låt svälla en minut. Häll i hett vatten och vispa intensivt tills det blir ett skum.
-
5)
Häll ner gelatinägget och blanda väl. Bred ut på bakplåtspapper som du smörjer lite extra med olivolja eller kokosolja så att inte degen fastnar. Bred ut ca 1/2 cm tjockt och grädda i ca 40 minuter. Sänk värmen till 125° och lufta ur ugnen på ånga och låt brödet gå i ytterligare ca 30 minuter eller tills det är ganska torrt. Se upp så det inte bränns. Lyft bort brödet och lägg det på ett galler att svalna och stelna. Bryt i bitar och ät som vanligt knäckebröd.

-








