• Knäckebröd (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Ett gott alternativ till vanligt knäckebrödet när man äter AIP. Gelatinägget ger brödet lite extra saftighet och knäcket blir lite segare än vanligt knäcke, men väldigt gott.

     

    • 40-60 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 Grön kokbanan (ca 200 gr utan skal)
    1 msk Kassavamjöl
    1 rejäl nypa Havssalt
    1 krm Kryddor t ex timjan/gurkmeja
    1 dl Vatten
    Gelatinägg (litet) Ingredienser:
    1 tsk Gelatinpulver
    1 msk Ljummet vatten
    2 msk Hett vatten

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Skala kokbananen genom att skära av ändarna och sedan snitta skalet på längden och bryt av det.

    3. 3)

      Dela och mixa ganska grovt med en mixer tillsammans med vattnet. Tillsätt salt, kassavamjöl och krydda. Blanda.

    4. 4)

      Gör gelatinägget: vispa ihop gelatin med ljummet vatten. Låt svälla en minut. Häll i hett vatten och vispa intensivt tills det blir ett skum.

    5. 5)

      Häll ner gelatinägget och blanda väl. Bred ut på bakplåtspapper som du smörjer lite extra med olivolja eller kokosolja så att inte degen fastnar. Bred ut ca 1/2 cm tjockt och grädda i ca 40 minuter. Sänk värmen till 125° och lufta ur ugnen på ånga och låt brödet gå i ytterligare ca 30 minuter eller tills det är ganska torrt. Se upp så det inte bränns. Lyft bort brödet och lägg det på ett galler att svalna och stelna. Bryt i bitar och ät som vanligt knäckebröd.