-
Kokbananchips
AIP. Kokbananer, matbananer eller plantains som de också kallas är fulla av resistent stärkelse och kan med fördel ätas som snacks. Kokbananer har en starkt grön färg när de är mogna, så låt dig inte luras av färgen. När de är riktigt mogna, nästan övermogna, blir de gula med svarta prickar och mildare i smaken. Gör chipsen på gröna.
-
1 h -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
2 st Kokbananer, gröna 1 msk Kokosolja Salt och kryddor Efter smak, t ex torkad dill, gurkmeja, peppar, rosmarin etc Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen å 225°.
-
2)
Skåra kokbananerna på längden och bryt av skalet. Skiva så tunt du kan. Ju tunnare, desto krispigare chips. Testa att använda en osthyvel.
-
3)
Lägg ut på bakplåtspapper och pensla med smält kokosolja. Krydda.
-
4)
Grädda i ugnen i ca 8 minuter. Vänd och grädda i ca 4 min till. Håll koll på att chipsen inte bränns. Om de är riktigt tunna går det fortare.
-
5)
Lägg chipsen att torka på hushållspapper.
-
6)
Ps. Foto Denise Vestin. Recept hämtat ur Autoimmun kokbok som vi gett ut ihop med Karl Hultén, www.paleoteket.se
-








