• KOKBANANFRITTERS MED BACON & DADLAR (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Dadlar och bacon är en klassisk smakkombination. Här har vi lagt till riven kokbanan och basilika. Dessa fritters tillagar sig själva i ugnen och passar perfekt som mellanmål eller förrätt.

    • 30 min
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 Kokbanan
    6 Dadlar (urkärnade)
    1 paket Bacon, ekologisk
    1 msk Basilika (torkad)
    1 nypa Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2)

      Skala kokbananerna genom att skära av ändarna, snitta dem på längden med en kniv och sedan bryta av skalet.

    3. 3)

      Riv kokbananen grovt på ett rivjärn. Klipp baconet i små bitar. Kärna ur dadlarna och skär i småbitar.

    4. 4)

      Blanda den rivna kokbananen, bacon- och dadelbitarna tillsammans med basilika och lite salt.

    5. 5)

      Forma fritters med blöta händer (ca 4x4 cm) och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    6. 6)

      Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.