-
KOKBANANFRITTERS MED BACON & DADLAR (AIP,PALEO)
AIP/PALEO. Dadlar och bacon är en klassisk smakkombination. Här har vi lagt till riven kokbanan och basilika. Dessa fritters tillagar sig själva i ugnen och passar perfekt som mellanmål eller förrätt.
-
30 min -
3 personer -
Lätt
Ingredienser
1 Kokbanan 6 Dadlar (urkärnade) 1 paket Bacon, ekologisk 1 msk Basilika (torkad) 1 nypa Havssalt Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 175°.
-
2)
Skala kokbananerna genom att skära av ändarna, snitta dem på längden med en kniv och sedan bryta av skalet.
-
3)
Riv kokbananen grovt på ett rivjärn. Klipp baconet i små bitar. Kärna ur dadlarna och skär i småbitar.
-
4)
Blanda den rivna kokbananen, bacon- och dadelbitarna tillsammans med basilika och lite salt.
-
5)
Forma fritters med blöta händer (ca 4x4 cm) och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

-
6)
Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
-








