-
Kokbanankex med rosmarin
AIP/PALEO. Goda små kex med italiensk smak av rosmarin. Det går fint att krydda med andra kryddor, det är bara att prova sig fram. Använd gärna kokbanan som är grön, men det går även bra om den mognat mer.
-
1-2 h -
1 person -
Lätt
Ingredienser
1-2 st Kokbananer 1/2 dl Kokosolja, smält 1 nypa Havssalt 1 tsk Rosmarin, torkad Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 150°.
-
2)
Skala kokbananerna genom att skära skåror i skalet på längden och bryt bort skalet. Dela i bitar och mixa i en matberedare tillsammans med kokosolja, rosmarin och salt tills det blir en slät puré. Det går lättare om kokosoljan är smält och bananerna är rumstempererade.
-
3)
Bred ut smeten på en plåt täckt med bakplåtspapper. Använd t ex en slickepott. Smeten ska bredas tunt.
-
4)
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
-
5)
Ta ut plåten och skåra kex i valfri storlek. Bäst är att använda en bak-sporre.
-
6)
Sänk värmen till det lägsta och låt kexen gå färdiga tills de är gyllenbruna och krispiga. De kommer att dra ihop sig en del. Räkna med ca 50 - 80 minuter beroende lite på ugn. Vill du ha mjukare kex så ta ut dem tidigare.

-








