• Kokostoppar med kokbanan

    AIP. Denna kokostopp liknar vanliga kokostoppar men har lite fastare konstisens i och med kokbananen. De är goda som kaka till kaffet men är också bra för magen då kokbanan innehåller resistent stärkelse. Använd en mogen – helst gul/svart kokbanan. Låt den ligga och mogna hemma, det går oftast inte att köpa annat än gröna kokbananer.

    • 40 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 st Stor kokbanan, gul/svart
    3 dl Kokosflingor eller rostade kokoschips
    1 msk Kokosolja
    3 msk Honung eller lönnsiprap
    2 tsk Kanel (valfritt)

    Gör så här:

    1. 1)

      Värm ugnen till 175 grader.

    2. 2)

      Mixa kokbananen till puré med en staxmixer, eller riv grovt på ett rivjärn om bananen inte är riktigt mogen, annars blir smeten för klistrig. Häll i smält kokosolja, honung eller lönnsirap samt kanel och rör runt/ mixa.

    3. 3)

      Blanda i kokos och rör om med en slipckepott eller gaffel.

    4. 4)

      Forma kokostoppar - jag använde en glass-skopa. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper.

    5. 5)

      Grädda långt ner i ugnen i ca 25 minuter - håll koll så att de inte bränns.