-
Kokostoppar med kokbanan
AIP. Denna kokostopp liknar vanliga kokostoppar men har lite fastare konstisens i och med kokbananen. De är goda som kaka till kaffet men är också bra för magen då kokbanan innehåller resistent stärkelse. Använd en mogen – helst gul/svart kokbanan. Låt den ligga och mogna hemma, det går oftast inte att köpa annat än gröna kokbananer.
-
40 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
1 st Stor kokbanan, gul/svart 3 dl Kokosflingor eller rostade kokoschips 1 msk Kokosolja 3 msk Honung eller lönnsiprap 2 tsk Kanel (valfritt) Gör så här:
-
1)
Värm ugnen till 175 grader.
-
2)
Mixa kokbananen till puré med en staxmixer, eller riv grovt på ett rivjärn om bananen inte är riktigt mogen, annars blir smeten för klistrig. Häll i smält kokosolja, honung eller lönnsirap samt kanel och rör runt/ mixa.
-
3)
Blanda i kokos och rör om med en slipckepott eller gaffel.
-
4)
Forma kokostoppar - jag använde en glass-skopa. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper.
-
5)
Grädda långt ner i ugnen i ca 25 minuter - håll koll så att de inte bränns.
-








