-
Köttbullar med grönkål och vitlök (AIP,PALEO)
AIP/PALEO. Äpple och grönkål och passar ihop med fläskkött så därför är dessa köttbullar gjorda på fläskfärs. Servera med grönkålsröra & äppeltärningar eller till exempel kokta rotfrukter och äppelchutney.
-
30 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
200 gram Fläskfärs 1 äpple 2 vitlöksklyftor 3 blad Grönkål 1 nypa Havssalt 1 nya Vitpeppar (uteslut vid AIP) Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200°.
-
2)
Klipp ner grönkålen i en kastrull, Undvik stammarna. Koka i saltat vatten tills den blivit helt mjuk.
-
3)
Blanda färsen med finhackad vitlök, grönkål och ett halvt fintärnat äpple. Salta och peppra.
-
4)
Forma köttbullar med våta händer och lägg i en ugnsfast form. Grädda i 10 min och vänd dem. Grädda i 10 minuter till eller tills köttet är genomstekt.
-
5)
Grönkålsröra. Förväll finstrimlad grönkål. Häll av vattnet och stek ihop i lite olivolja med 1 dl kokosmjölk. Salta, peppra med vitpeppar och servera med tärnat äpple.

-








