• Köttbullar med grönkål och vitlök (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Äpple och grönkål och passar ihop med fläskkött så därför är dessa köttbullar gjorda på fläskfärs. Servera med grönkålsröra & äppeltärningar eller till exempel kokta rotfrukter och äppelchutney.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    200 gram Fläskfärs
    1 äpple
    2 vitlöksklyftor
    3 blad Grönkål
    1 nypa Havssalt
    1 nya Vitpeppar (uteslut vid AIP)

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Klipp ner grönkålen i en kastrull, Undvik stammarna. Koka i saltat vatten tills den blivit helt mjuk.

    3. 3)

      Blanda färsen med finhackad vitlök, grönkål och ett halvt fintärnat äpple. Salta och peppra.

    4. 4)

      Forma köttbullar med våta händer och lägg i en ugnsfast form. Grädda i 10 min och vänd dem. Grädda i 10 minuter till eller tills köttet är genomstekt.

    5. 5)

      Grönkålsröra. Förväll finstrimlad grönkål. Häll av vattnet och stek ihop i lite olivolja med 1 dl kokosmjölk. Salta, peppra med vitpeppar och servera med tärnat äpple.