• Köttfärsfylld paprika med chilitoppning (paleo)

    PALEO. Kryddiga paprikahalvor fyllda med köttfärsröra och kokosgrädde med chili. Det söta i kokosgrädden och den ugnsgrillade paprikan bryter av hettan i köttfärsen fint. Ät som de är eller med en sidosallad.

    • 1 h
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 Stora paprikor/ spetspaprikor eko
    Fyllningen Ingredienser:
    250 gram Nötfärs
    4 msk Tomatpure
    1 Vitlöksklyfta
    1/2 Gul lök
    1 tsk Paprikapulver
    1 nypa Chiliflakes
    1 stor nypa Havssalt
    Topping Ingredienser:
    4 msk Kokosgrädde
    1 nypa Havssalt
    1 krm Chiliflakes/chilipulver

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Dela paprikorna på hälften och ta bort kärnorna. Lägg i en ugnsfast form och låt gå i ugnen under tiden som du gör köttfärsröran, ca 20 min.

    3. 3)

      Finhacka löken och stek i lite kokosolja. Finhacka vitlöken och lägg i, tillsätt paprikapulver och chiliflakes och stek ihop några minuter.

    4. 4)

      Lägg i köttfärsen och stek ihop med lök och kryddor. Häll i tomatpure och smaka av med salt.

    5. 5)

      Blanda kokosgrädde med salt och chili i en liten skål.

    6. 6)

      Ta ut paprikorna ur ugnen och fyll dem med köttfärsröran. Klicka på kokosgrädden och tillaga i ugnen i ca 25-30 minuter till.