-
Köttfärsfylld paprika med chilitoppning (paleo)
PALEO. Kryddiga paprikahalvor fyllda med köttfärsröra och kokosgrädde med chili. Det söta i kokosgrädden och den ugnsgrillade paprikan bryter av hettan i köttfärsen fint. Ät som de är eller med en sidosallad.
-
1 h -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
2 Stora paprikor/ spetspaprikor eko Fyllningen Ingredienser: 250 gram Nötfärs 4 msk Tomatpure 1 Vitlöksklyfta 1/2 Gul lök 1 tsk Paprikapulver 1 nypa Chiliflakes 1 stor nypa Havssalt Topping Ingredienser: 4 msk Kokosgrädde 1 nypa Havssalt 1 krm Chiliflakes/chilipulver Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 180°.
-
2)
Dela paprikorna på hälften och ta bort kärnorna. Lägg i en ugnsfast form och låt gå i ugnen under tiden som du gör köttfärsröran, ca 20 min.
-
3)
Finhacka löken och stek i lite kokosolja. Finhacka vitlöken och lägg i, tillsätt paprikapulver och chiliflakes och stek ihop några minuter.
-
4)
Lägg i köttfärsen och stek ihop med lök och kryddor. Häll i tomatpure och smaka av med salt.
-
5)
Blanda kokosgrädde med salt och chili i en liten skål.
-
6)
Ta ut paprikorna ur ugnen och fyll dem med köttfärsröran. Klicka på kokosgrädden och tillaga i ugnen i ca 25-30 minuter till.

-








