-
Köttfärspaj med champinjoner och rosmarin (AIP,Paleo)
AIP/PALEO. Köttfärs, lök, champinjoner och rosmarin passar bra ihop i en paj. Fyll på med kokosmjölk i blandningen för att pajen ska bli saftig.
-
1 h -
4 personer -
Medelsvår
Ingredienser
Pajbotten Ingredienser: 3 dl Jordmandelmjöl, grovt eller fint 1 dl Kassavamjöl eller kokosmjöl 1 tsk Havssalt 1-2 dl Vatten 5 msk Kokosolja, smält Fyllning Ingredienser: 300 gram Köttfärs 1 st Gul lök eller 2 schalottenlökar 2 msk Färsk rosmarin 10 st Champinjoner 5 msk Kokosmjölk Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200°.
-
2)
Sikta ner jordmandelmjöl samt kassavamjöl/kokosmjöl i en bunke.
-
3)
Tillsätt kokosolja och salt och blanda väl. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg. Börja med 1 dl och pytsa sedan i tills konsistensen är rätt.
-
4)
Smörj en pajform med kokosolja och tryck ut degen. Nagga och förgrädda i 10 minuter.
-
5)
Fyllningen: Hacka och stek lök och champinjoner tillsammans i kokosolja. Salta. Lägg åt sidan.
-
6)
Bryn köttfärsen i samma stekpanna, salta och lägg i finhackad färsk rosmarin eller 2 msk torkad.
-
7)
Lägg tillbaka lök- och svampblandningen och stek ihop tillsammans med kokosmjölk. Smaka av med salt.
-
8)
Häll fyllningen i pajbottnen och grädda i ytterligare 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.

-








