• Köttfärspaj med champinjoner och rosmarin (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Köttfärs, lök, champinjoner och rosmarin passar bra ihop i en paj. Fyll på med kokosmjölk i blandningen för att pajen ska bli saftig.

    • 1 h
    • 4 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    Pajbotten Ingredienser:
    3 dl Jordmandelmjöl, grovt eller fint
    1 dl Kassavamjöl eller kokosmjöl
    1 tsk Havssalt
    1-2 dl Vatten
    5 msk Kokosolja, smält
    Fyllning Ingredienser:
    300 gram Köttfärs
    1 st Gul lök eller 2 schalottenlökar
    2 msk Färsk rosmarin
    10 st Champinjoner
    5 msk Kokosmjölk

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Sikta ner jordmandelmjöl samt kassavamjöl/kokosmjöl i en bunke.

    3. 3)

      Tillsätt kokosolja och salt och blanda väl. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg. Börja med 1 dl och pytsa sedan i tills konsistensen är rätt.

    4. 4)

      Smörj en pajform med kokosolja och tryck ut degen. Nagga och förgrädda i 10 minuter.

    5. 5)

      Fyllningen: Hacka och stek lök och champinjoner tillsammans i kokosolja. Salta. Lägg åt sidan.

    6. 6)

      Bryn köttfärsen i samma stekpanna, salta och lägg i finhackad färsk rosmarin eller 2 msk torkad.

    7. 7)

      Lägg tillbaka lök- och svampblandningen och stek ihop tillsammans med kokosmjölk. Smaka av med salt.

    8. 8)

      Häll fyllningen i pajbottnen och grädda i ytterligare 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.