-
Köttfärsspett med tabbouleh (AIP,Paleo)
AIP/PALEO. Köttfärsspett på högrevsfärs som serveras med en variant av den libanesiska persiljesalladen Tabbouleh och tortillas på kassavamjöl.
-
30 min -
2 personer -
Medelsvår
Ingredienser
300 gram Högrevsfärs 1 st Gul lök 3 msk Finhackad persilja 1 st Vitlöksklyfta (finhackad) 2 msk Potatismjöl eller arrowrot Tabbouleh Ingredienser: 100 gram Persilja (4 dl hackad, ca) 1 st Finhackad rödlök 8 st Kalamataoliver 1/2 Pressad citron 1 dl Olivolja 1 nypa Havssalt Tortilla På kassava (recept under bröd) Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 180°. Gör först spetten. Lägg 10 träspett i vatten. Hacka löken fint och stek tillsammans med den finhackade vitlöken på låg värme i lite olivolja. Blanda ner den hackade persiljan och låt steka med.
-
2)
Blanda i lökplandningen i färsen. Häll i potatismjöl/arrorwot och salta. Blanda hastigt. Överarbeta inte smeten då blir den trådig.
-
3)
Forma färsen runt spetten med med händerna. Ta lite olja eller vatten på händerna om det blir kletigt.
-
4)
Lägg ut spetten på en ugnsplåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i ca 20 minuter. Vänd dem en gång mitt under tillagningen.
-
5)
Tabbouleh: Skär bort de grova stjälkarna på persiljan och finhacka resten. Skala och finhacka löken. Blanda med olivolja, citronjuice och urkärnade och delade oliver. Smaka av med salt.
-
6)
Stek tortillas till och servera direkt på det varma nystekta brödet. (Recept under bröd).

-








