• Köttfärsspett med tabbouleh (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Köttfärsspett på högrevsfärs som serveras med en variant av den libanesiska persiljesalladen Tabbouleh och tortillas på kassavamjöl.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    300 gram Högrevsfärs
    1 st Gul lök
    3 msk Finhackad persilja
    1 st Vitlöksklyfta (finhackad)
    2 msk Potatismjöl eller arrowrot
    Tabbouleh Ingredienser:
    100 gram Persilja (4 dl hackad, ca)
    1 st Finhackad rödlök
    8 st Kalamataoliver
    1/2 Pressad citron
    1 dl Olivolja
    1 nypa Havssalt
    Tortilla På kassava (recept under bröd)

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°. Gör först spetten. Lägg 10 träspett i vatten. Hacka löken fint och stek tillsammans med den finhackade vitlöken på låg värme i lite olivolja. Blanda ner den hackade persiljan och låt steka med.

    2. 2)

      Blanda i lökplandningen i färsen. Häll i potatismjöl/arrorwot och salta. Blanda hastigt. Överarbeta inte smeten då blir den trådig.

    3. 3)

      Forma färsen runt spetten med med händerna. Ta lite olja eller vatten på händerna om det blir kletigt.

    4. 4)

      Lägg ut spetten på en ugnsplåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i ca 20 minuter. Vänd dem en gång mitt under tillagningen.

    5. 5)

      Tabbouleh: Skär bort de grova stjälkarna på persiljan och finhacka resten. Skala och finhacka löken. Blanda med olivolja, citronjuice och urkärnade och delade oliver. Smaka av med salt.

    6. 6)

      Stek tortillas till och servera direkt på det varma nystekta brödet. (Recept under bröd).