• Köttgryta

    AIP. En klassisk köttgryta med grytbitar som kokas möra. Mättande och gott. Med benbuljong blir den även extra läkande. Har du en crock pot kan du koka grytan i den i 6 timmar.

    • 1-2 h
    • 5 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    500 g Grytbitar av nöt
    1 liter Benbuljong eller vatten
    2 st Lagerblad
    2 st Morötter
    2 st Palsternackor
    2 st Sötpotatisar
    1/2 msk Mrs Chengs soja
    2 msk Olivolja eller kokosolja till stekning
    Salt och peppar Efter smak

    Gör så här:

    1. 1)

      Bryn grytbitarna runt om i en stekpanna i hög värme i oljan.

    2. 2)

      Koka upp buljongen/vattnet i en gryta. Gärna gjutjärn.

    3. 3)

      Skala och tärna alla grönsaker i kuber och 1X1 cm. Slanta morötterna.

    4. 4)

      Lägg grönsaker och kött i grytan. Tillsätt lagerblad, salt och peppar.

    5. 5)

      Koka upp och sänk sedan värmen. Låt grytan sjuda i en dryg timme. Köttet ska falla i sär. Smaka av med lite soja. (Mrs Chengs är glutenfri och godkänd inom AIP).

    6. 6)

      Ps. Foto Denise Vestin.. Receptet är inspirerat av Autoimmun Kokbok som vi gett ut ihop med Karl Hulten, www.paleoteket.se.