• Krabbfyllda champinjoner

    AIP. Förrätt som känns lite lyxigare och som kan ätas med händerna. Det går bra att byta ut krabbköttet mot rökt makrillkött eller finhackade färska räkor.

    • 30 min
    • 7 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    20 st Stora champinjoner
    2 burkar Krabbkött (de små)
    1 paket Bacon, ekologiskt
    200 g Spenat, en påse färsk.
    1-3 msk Olivolja
    Salt och peppar efter smak
    1 knippe Dill
    1 skvätt Färskpressad citron

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Rensa champinjonerna och ta bort stammarna/fötterna.

    3. 3)

      Lägg svamparna på ett bakplåtspapper med hattsidan uppåt. Pensla med olivolja. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter.

    4. 4)

      Vänd på svamparna och låt gå i ugnen i 5 min till så att det mesta av vätskan ångar bort.

    5. 5)

      Medan champinjonerna är i ugnen kan du göra fyllningen.

    6. 6)

      Klipp baconet i småbitar och stek. Blanda i spenaten och stek på låg värme. Blanda i krabbköttet och rör om. Salta och peppra och smaka av. Klipp ner dillen sist.

    7. 7)

      Fyll champinjonhattarna med röran och värm på i ugnen ca 5 minuter tills de får lite färg precis före servering.