-
Krabbfyllda champinjoner
AIP. Förrätt som känns lite lyxigare och som kan ätas med händerna. Det går bra att byta ut krabbköttet mot rökt makrillkött eller finhackade färska räkor.
-
30 min -
7 personer -
Lätt
Ingredienser
20 st Stora champinjoner 2 burkar Krabbkött (de små) 1 paket Bacon, ekologiskt 200 g Spenat, en påse färsk. 1-3 msk Olivolja Salt och peppar efter smak 1 knippe Dill 1 skvätt Färskpressad citron Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200°.
-
2)
Rensa champinjonerna och ta bort stammarna/fötterna.
-
3)
Lägg svamparna på ett bakplåtspapper med hattsidan uppåt. Pensla med olivolja. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter.
-
4)
Vänd på svamparna och låt gå i ugnen i 5 min till så att det mesta av vätskan ångar bort.
-
5)
Medan champinjonerna är i ugnen kan du göra fyllningen.
-
6)
Klipp baconet i småbitar och stek. Blanda i spenaten och stek på låg värme. Blanda i krabbköttet och rör om. Salta och peppra och smaka av. Klipp ner dillen sist.
-
7)
Fyll champinjonhattarna med röran och värm på i ugnen ca 5 minuter tills de får lite färg precis före servering.
-








