• Krispiga kokospanerade kycklinglår (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Grillade kycklingklubbor i ugn med krispig kokospanering. Dessa sköter sig själva i ugnen och är lätta att göra. Den gula färgen kommer från gurkmeja. Servera med en sallad på riven morot, avokado, spenat och vinägrett.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 Kycklingklubbor
    Panering Ingredienser
    1/2 dl Smält kokosolja
    2 msk Potatismjöl
    1/2 dl Riven kokos
    1 krm Gurkmeja
    1 nypa Havssalt
    1 krm Vitlökssalt eller örtsalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Skölj kycklingen och torka den torr med hushållspapper. Smörj in med lite olivolja och salta.

    3. 3)

      Blanda i hop alla ingredienser i paneringen. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och bred ut paneringen jämnt över dem.

    4. 4)

      Tillaga i ca 25-30 minuter. Servera med valfria kokta grönsaker eller ett mos.