• PALEO/AIP. Enkla kyckling- och baconbiffar med riven sötpotatis. Bacon ger sälta och extra smak till biffarna som lagar sig själva i ugnen.

    • 40 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1-2 st Sötpotatisar, ca 5 dl rivna
    500 g Kycklingfärs
    1 paket Bacon
    1 nypa Salt
    Ev. valfria Färska kryddor
    1 msk Kokosolja
    2 msk Kokosmjöl

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°. Skala och riv sötpotatis.

    2. 2)

      Skär ett paket eko-bacon i småbitar. Blanda bacon och potatisrivet med kycklingfärs. Tillsätt 1 msk smält kokosolja och 2 msk kokosmjöl eller potatismjöl.

    3. 3)

      Knåda ihop tillsammans med salt och valfria kryddor. Forma biffar med blöta händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    4. 4)

      Tillaga i ca 25 min på 200°. Vänd efter halva tiden. De är klara när de känns ”stunsiga” och kycklingen inte är rosa. För bästa finish, stek dem hastigt på hög värme i kokosolja för att få en krispig skorpa.