-
PALEO/AIP. Enkla kyckling- och baconbiffar med riven sötpotatis. Bacon ger sälta och extra smak till biffarna som lagar sig själva i ugnen.
-
40 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
1-2 st Sötpotatisar, ca 5 dl rivna 500 g Kycklingfärs 1 paket Bacon 1 nypa Salt Ev. valfria Färska kryddor 1 msk Kokosolja 2 msk Kokosmjöl Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200°. Skala och riv sötpotatis.
-
2)
Skär ett paket eko-bacon i småbitar. Blanda bacon och potatisrivet med kycklingfärs. Tillsätt 1 msk smält kokosolja och 2 msk kokosmjöl eller potatismjöl.
-
3)
Knåda ihop tillsammans med salt och valfria kryddor. Forma biffar med blöta händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
-
4)
Tillaga i ca 25 min på 200°. Vänd efter halva tiden. De är klara när de känns ”stunsiga” och kycklingen inte är rosa. För bästa finish, stek dem hastigt på hög värme i kokosolja för att få en krispig skorpa.

-








