• Kycklingbullar med riven zucchini (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Detta är ett smart sätt att göra saftiga kycklingbullar på. Zucchinin binder ihop kycklingfärsen och ger den även god smak och läckert utseende. Salta lite extra då zucchinin suger åt sig salt ganska bra. Servera med kokta grönsaker eller zucchinipasta och lite tzatziki eller ät ett par kycklingbullar som mellanmål med en halv avokado.

    • 20 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 paket Kycklingfärs, ca 300 gram
    1 st Zucchini, medelstor
    Salt och peppar Efter smak, ca 1 krm vardera
    Färska kryddor T ex koriander, persilja, timjan, basilika etc. Finhackade.
    1 msk Kokosolja att steka i

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2)

      Blanda färsen med kryddorna.

    3. 3)

      Riv zucchinin grovt med skalet kvar på ett rivjärn.

    4. 4)

      Krama ur vätskan ur zucchinin och blanda i färsen.

    5. 5)

      Forma köttbullar med blöta händer och stek på låg värme i ca 10 minuter. Höj värmen i slutet för extra färg på bullarna.

    6. 6)

      Lägg dem i en ugnsfast form och låt gå klart i ugnen i ca 20 minuter. De ska vara stunsiga när de är genomlagade. Prova att dela en köttbulle och se så att kycklingen är genomstekt och inte rosa.

    7. 7)

      Ps. Receptet är inspirerat av Autoimmun Kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén, www.paleoteket.se. Foto Denise Vestin.