• Kycklingbullar med thaismak

    AIP. Kycklingfärs kan kryddas ganska rejält och gifter sig bra med koriander och lite citron. För att ge dem lite mer sting tillsätt lite finhackad röd chili (utesluts vid AIP).

    • 40 min
    • 6 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    500 g Kycklingfärs
    2 st Schalottenlökar
    2 st Vitlöksklyftor
    2 tsk Arrowrot eller potatismjöl
    1 nypa Salt
    1 kruka Färsk koriander
    1 st Chili, röd (uteslut vid AIP)
    1/2 Citron, juicen
    10 st Små grillspett i trä

    Gör så här:

    1. 1)

      Värm ugnen till 175°. Lägg grillspetten i blöt. Finhacka lök och vitlök och stek på låg värme i lite kokosolja. Den är klar när den är mjuk. Blanda lök med samtliga ingredienser till smeten och låt den stå och dra lite så att arrowroten/potatismjölet binder ihop färsen.

    2. 2)

      Trilla fina små bullar med blöta händer. Sätt tre köttbullar på varje grillspett och lägg i en ugnsform.

    3. 3)

      Låt gå i ugnen i ca 15 min. Vänd och låt gå ytterligare 5-8 minuter. Köttbullarna är klara när de fått fin färg och vätskan är klar om man sticker med en kniv eller gaffel.