• Kycklinggryta med grönsaker (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. En mustig gryta där hemligheten är att man fräser lök och kryddor först och sedan låter man grytan puttra länge för att få en djup smak. Stek och lägg i kyckling sist. Det går bra att äta den vegetarisk också.

    • 90 minuter
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    3 Morötter
    4 Palsternackor
    1/2 Blomkålshuvud
    1 Purjolök
    2 Lagerblad
    2 dl Hackad färsk persilja
    2 l Vatten
    2 Vitöksklyftor
    1 burk Kokosmjölk
    1 Citron, juicen
    1 msk torkad salvia
    1 msk torkad timjan
    1 tsk Gurkmeja
    2 msk olivolja
    1 tsk Havssalt
    4 st Strimlade kycklingfiléer
    2 msk Kokosolja att steka i
    1 nypa Havssalt till kycklingen

    Gör så här:

    1. 1)

      Finhacka vitlöken och stek tillsammans med gurkmeja, timjan och salvia i olivolja. Fräs ihop en stund.

    2. 2)

      Dela blomkålen i små buketter, slanta morötter och palsternacka och skiva upp purjolöken. Lägg allt en stor gryta och häll i lite olivolja. Fräs grönsakerna en stund och salta.

    3. 3)

      Häll på vattnet och tillsätt den stekta kryddröran. Lägg i lagerbladen och den finhackade persiljan. Koka upp och låt småputtra i minst 30-40 min på låg värme. Det ska reduceras ner till mindre än hälften av vattnet.

    4. 4)

      Smaka av med salt och häll i citronjuice och kokosmjölk. Låt koka ihop ca 15 minuter.

    5. 5)

      Strimla kycklingen och stek i kokosolja och salt i en stekpanna.

    6. 6)

      Lägg i den stekta kycklingen och låt dra i fem minuter före servering, men koka inte för då blir kycklingen torr.

    7. 7)

      Servera med extra färsk persilja.