-
Kycklinggryta med grönsaker (AIP,Paleo)
AIP/PALEO. En mustig gryta där hemligheten är att man fräser lök och kryddor först och sedan låter man grytan puttra länge för att få en djup smak. Stek och lägg i kyckling sist. Det går bra att äta den vegetarisk också.
-
90 minuter -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
3 Morötter 4 Palsternackor 1/2 Blomkålshuvud 1 Purjolök 2 Lagerblad 2 dl Hackad färsk persilja 2 l Vatten 2 Vitöksklyftor 1 burk Kokosmjölk 1 Citron, juicen 1 msk torkad salvia 1 msk torkad timjan 1 tsk Gurkmeja 2 msk olivolja 1 tsk Havssalt 4 st Strimlade kycklingfiléer 2 msk Kokosolja att steka i 1 nypa Havssalt till kycklingen Gör så här:
-
1)
Finhacka vitlöken och stek tillsammans med gurkmeja, timjan och salvia i olivolja. Fräs ihop en stund.
-
2)
Dela blomkålen i små buketter, slanta morötter och palsternacka och skiva upp purjolöken. Lägg allt en stor gryta och häll i lite olivolja. Fräs grönsakerna en stund och salta.
-
3)
Häll på vattnet och tillsätt den stekta kryddröran. Lägg i lagerbladen och den finhackade persiljan. Koka upp och låt småputtra i minst 30-40 min på låg värme. Det ska reduceras ner till mindre än hälften av vattnet.
-
4)
Smaka av med salt och häll i citronjuice och kokosmjölk. Låt koka ihop ca 15 minuter.
-
5)
Strimla kycklingen och stek i kokosolja och salt i en stekpanna.
-
6)
Lägg i den stekta kycklingen och låt dra i fem minuter före servering, men koka inte för då blir kycklingen torr.

-
7)
Servera med extra färsk persilja.
-








