• Kycklinglår i panna

    AIP. En härlig kycklingrätt med salvia och vitlök. Om du inte får tag i färsk salvia kan du ta torkad eller rosmarin. Citron och vitlök ger rätten en fräsch smak. Servera med tärnad sötpotatis i ugn, blomkålsris eller några andra tillagade grönsaker. (Recept under vegetariskt)

    • 1 h
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    4 st Kycklinglår, ekologiska
    4 dl Svamp, hackad
    4 st Vitlöksklyftor, hackade
    1 dl Vatten
    1/2 dl Benbuljong eller vatten
    2 msk Äppelcidervinäger
    1/2 dl Salvia färsk eller 2 msk torkad
    1 st Citron
    2 msk Kokosolja eller olivolja att steka i
    Salt och peppar Efter smak

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°. Använd en ugnsfast stekpanna.

    2. 2)

      Bryn kycklinglåren runt om i ca 10 minuter i olivolja eller kokosolja tills de fått färg. Lägg åt sidan.

    3. 3)

      Steksvampenochvitlökenivätskansomärkvaripannan och tillsätt alla övriga ingredienser: vatten, benbujong, vinäger, kryddor, salt, peppar och citronjuice. Låt det puttra ihop lite.

    4. 4)

      Läggtillbakakycklinglårenochlåtalltgåklartiungeni ca 35 minuter. Ös kycklingen var femte minut så att låren förblir saftiga.

    5. 5)

      Servera med svampröran och t ex sötpotatis.

    6. 6)

      Ps. Receptet hämtat ur Autoimmun kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén, www.paleoteket.se. Foto Denise Vestin.