-
Kycklinglår i panna
AIP. En härlig kycklingrätt med salvia och vitlök. Om du inte får tag i färsk salvia kan du ta torkad eller rosmarin. Citron och vitlök ger rätten en fräsch smak. Servera med tärnad sötpotatis i ugn, blomkålsris eller några andra tillagade grönsaker. (Recept under vegetariskt)
-
1 h -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
4 st Kycklinglår, ekologiska 4 dl Svamp, hackad 4 st Vitlöksklyftor, hackade 1 dl Vatten 1/2 dl Benbuljong eller vatten 2 msk Äppelcidervinäger 1/2 dl Salvia färsk eller 2 msk torkad 1 st Citron 2 msk Kokosolja eller olivolja att steka i Salt och peppar Efter smak Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 175°. Använd en ugnsfast stekpanna.
-
2)
Bryn kycklinglåren runt om i ca 10 minuter i olivolja eller kokosolja tills de fått färg. Lägg åt sidan.
-
3)
Steksvampenochvitlökenivätskansomärkvaripannan och tillsätt alla övriga ingredienser: vatten, benbujong, vinäger, kryddor, salt, peppar och citronjuice. Låt det puttra ihop lite.
-
4)
Läggtillbakakycklinglårenochlåtalltgåklartiungeni ca 35 minuter. Ös kycklingen var femte minut så att låren förblir saftiga.
-
5)
Servera med svampröran och t ex sötpotatis.

-
6)
Ps. Receptet hämtat ur Autoimmun kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén, www.paleoteket.se. Foto Denise Vestin.
-








