-
Kycklinglår med champinjoner (AIP,Paleo)
AIP/PALEO. Kycklinglår med timjan, citrongräs och champinjoner. Stek snabbt i stekpanna och låt dem sedan gå klart i ugnen. Kokosmjölk som får puttra med i slutet ger en god brunsås. Servera med kokta valfria grönsaker.
-
30 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
2 st Kycklinglår 1 st Vitlöksklyfta 20 st Små champinjoner 1 dl Kokosmjölk 1 nypa Havssalt 1 dl Färsk timjan (en halv kruka) 1 msk Finhackad citrongräs (kan uteslutas) Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200°.
-
2)
Skölj kycklinglåren och torka dem torra med hushållspapper. Salta och krydda med finhackat citrongräs.

-
3)
Stek med skinnet neråt i 7 minuter tills kycklingen fått fin stekyta, Vänd och stek ytterligare 5 minuter.
-
4)
Lägg över i en ugnsfast form och laga klart i ugnen i ca 20 minuter till. Kontrollera att kycklingen är klar genom att snitta den - saften som kommer ut ska vara genomskinlig.
-
5)
Under tiden som kycklingen är i ugnen stek champinjonerna i lite olivolja och salt. Häll i timjan och kokosgrädde.
-
6)
Lägg i kycklinglåren i stekpannan och häll över stekskyn från formen. Låt allt puttra ihop i några minuter. Servera med extra färsk timjan och kokta valfria grönsaker.

-








