• Kycklinglår med champinjoner (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Kycklinglår med timjan, citrongräs och champinjoner. Stek snabbt i stekpanna och låt dem sedan gå klart i ugnen. Kokosmjölk som får puttra med i slutet ger en god brunsås. Servera med kokta valfria grönsaker.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2 st Kycklinglår
    1 st Vitlöksklyfta
    20 st Små champinjoner
    1 dl Kokosmjölk
    1 nypa Havssalt
    1 dl Färsk timjan (en halv kruka)
    1 msk Finhackad citrongräs (kan uteslutas)

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Skölj kycklinglåren och torka dem torra med hushållspapper. Salta och krydda med finhackat citrongräs.

    3. 3)

      Stek med skinnet neråt i 7 minuter tills kycklingen fått fin stekyta, Vänd och stek ytterligare 5 minuter.

    4. 4)

      Lägg över i en ugnsfast form och laga klart i ugnen i ca 20 minuter till. Kontrollera att kycklingen är klar genom att snitta den - saften som kommer ut ska vara genomskinlig.

    5. 5)

      Under tiden som kycklingen är i ugnen stek champinjonerna i lite olivolja och salt. Häll i timjan och kokosgrädde.

    6. 6)

      Lägg i kycklinglåren i stekpannan och häll över stekskyn från formen. Låt allt puttra ihop i några minuter. Servera med extra färsk timjan och kokta valfria grönsaker.