-
KYCKLINGRULLADER MED THAISMAK
AIP/PALEO. Dela och banka ut några kycklingfiléer och gör goda rullader. Lime, kokos och koriander är en variant som ger thailändska smaker. Det går naturligtvis bra att variera kryddor hur man vill.
-
40 min -
2 personer -
Medelsvår
Ingredienser
2 st Kycklingfiléer, eko 1 stort Äpple 1 st Gul lök 1 st Rödlök 3 dl Hackade champinjoner 1 kruka Koriander 1 st Lime, juicen och rivet skal 1 burk Kokosmjölk (400 ml) 1 msk Arrowrot/potatismjöl eller cassavamjöl 8-10 st Tandpetare 2 msk Olivolja att steka i Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 220°.
-
2)
Börja med att hacka lök och svamp grovt och stek mjukt på låg värme i lite olivolja. Ställ åt sidan.
-
3)
Skölj kycklingfiléerna och dela på längden så det blir fyra plattare filéer. Banka ut dem med en kötthammare. Det går bra att lägga dem en och en i en plastpåse och banka ut med undersidan av en liten kastrull.
-
4)
Salta kycklingen en aning och lägg på en tallrik.
-
5)
Skala och riv äpplet grovt. Lägg rivet äpple på kycklingen och rulla ihop rulladerna. Fäst med tandpetare så de håller ihop.
-
6)
Häll kokosmjölk i en ugnssäker stekpanna. Tillsätt limezest, limejuice, hackad koriander, lite salt samt den stekta löken och svampen.
-
7)
Värm och tillsätt en matsked arrowrot eller potatismjöl. Det går även bra med cassavamjöl.
-
8)
Låt puttra ihop i ca 10 minuter. Smaka av och salta eventuellt lite till.
-
9)
Lägg rulladerna i pannan och låt gå i ugnen i ca 25-35 minuter. Ös rulladerna när halva tiden gått. Servera med valfria grönsaker eller en sallad.

-








