• Kycklingwok med gurkmeja (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Smakrik kycklingwok med gurkmeja, kokosmjölk, lime och persilja. Basen i woken består av strimlad vitkål som får fräsa ihop med vitlök och svamp.

    • 15 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    200 g Färdiglagad strimlad kyckling
    200 g Strimlad vitkål (en full stekpanna)
    2 st Vilöksklyftor
    1 st Lime (juicen)
    1 dl Hackad färsk persilja
    2 dl Kokosmjölk
    10 Champinjoner (gärna små)
    1 krm Gurkmeja
    1 rejäl nypa Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Strimla och stek vitkålen mjuk i kokosolja. Salta. Tillsätt hackad vitlök som får steka med mot slutet.

    2. 2)

      Stek champinjonerna antingen skivade eller hela om de är minichampinjoner separat i kokos- eller olivolja. Salta.

    3. 3)

      Stek ihop alla ingredienser tillsammans med gurkmeja, persilja, kokosmjölk och pressad lime. Smaka av med salt.

    4. 4)

      Lägg sist i den strimlade kycklingen. Stek ihop en stund på medelvärme. Servera med extra färsk persilja.