-
LAMMGRYTA MED TIMJAN OCH OLIVER
AIP. En smakrik gryta med mört lamm. Köp en bit lammrostbiff och skär i bitar. Istället för timjan går det bra med finhackad rosmarin. Servera grytan med blomkålsris eller ett mos/stomp av rotfrukter. Sås får man genom att plocka bort lamm och grönsaker och koka ner vätskan ca 30 min. Red med lite arrowrot, krydda och smaka av.
-
2 h -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
500 g Lamm, t ex lammrostbiff 1 paket Bacon, eko 20 st Kalamataoliver, urkärnade 1 st Gul lök. grovhackad 2 dl Hackad stjälkselleri (kan bytas mot morötter) 2 dl Buljong, kött- eller ben 3 st Lagerblad 2 msk Timjan, torkad 1 l Vatten 1 tsk Salt Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 150°. Bryn lammet tillsammans med bacon i en stor ugnsfast gryta, gärna gjutjärnsgryta. Använd kokosolja att bryna i.
-
2)
Hacka löken, selleri och tillsätt tillsammans med oliver, kapris, buljong, timjan, lagerblad, salt och peppar.
-
3)
Häll på vätska så det täcker. Ca 1 liter.
-
4)
Sätt grytan i ugnen och låt småputtra i ca 2 h.
-
5)
För sås - ta bort kött och grönsaker och låt vätskan koka ner på spisen i 30 min. Red med 1 msk arrowrot. Servera grytan med blomkålsris eller mos på rotfrukter, eller ät som den är.

-








