-
Lammstek
AIP. Knepet med lammstek är att tillaga på låg temperatur länge. Då blir köttet mört. Servera med sötpotatismos och stekt svamp. En gremolata på olivolja, vitlök, persilja, citronskal och spenat blir en god sås. När du ska tillaga en stek är en köttermometer ett bra hjälpmedel. Termometern ska visa 70° för rosa lammkött och 75° för genomstekt.
-
2-3 h -
6 personer -
Lätt
Ingredienser
1 kg Lammstek 2 st Vitlöksklyftor 1 kruka Färsk rosmarin 1 tsk Havssalt Lite Olivolja Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 100 grader.
-
2)
Gnid in steken med olivolja, salt, finhackad vitlök och rosmarin. Bryn steken runt om i lite olivolja. Sätt in en stektermometer i den köttigaste delen och lägg steken i en långpanna.
-
3)
Låt gå i ugnen i ca 2 - 3 h. Kolla stektermometern, rosa kött vid ca 65-70° och genomstekt vid 75°.

-
4)
Servera med sötpotatismos och stekta champinjoner.
-








