• Hel lammstek med citrusfrukter

    AIP. Citrus och lamm blir en härlig kombination med mustig smak. Ugnsrostade rotfrukter är gott till. (recept under vegetariskt)

    • 2 h
    • 6 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1,2 kg Lammstek (med eller utan ben)
    1 st Apelsin
    1 st Citron
    1 st Lime
    1 st Vitlök hel
    10 st Schalottenlökar
    3-4 Morötter, skalade och slantade
    2 tsk Salt
    1 msk Olivolja
    1 knippe färsk rosamrin

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 125°.

    2. 2)

      Bryn lammsteken på hög temperatur i lite kokosolja/olivolja.

    3. 3)

      Skär citrusfrukterna i skivor.

    4. 4)

      Krydda lammsteken med rosmarinen, salt och peppar och lägg den i en form eller en lergryta. Lägg citrusskivorna på steken och slantade morötter och skivad lök samt krossade vitlöksklyftor runtom.

    5. 5)

      Sätt in en stektermometer mitt i steken. Stek i nedre delen av ugnen tills steken har en innertempertur på 60 grader, ca 1,5 h.

    6. 6)

      Servera lammsteken med rotfrukter, lök och sky från steken.

    7. 7)

      Ps. Recept från Autoimmun kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén, paleoteket.se. Foto: Denise Vestin.