-
Hel lammstek med citrusfrukter
AIP. Citrus och lamm blir en härlig kombination med mustig smak. Ugnsrostade rotfrukter är gott till. (recept under vegetariskt)
-
2 h -
6 personer -
Lätt
Ingredienser
1,2 kg Lammstek (med eller utan ben) 1 st Apelsin 1 st Citron 1 st Lime 1 st Vitlök hel 10 st Schalottenlökar 3-4 Morötter, skalade och slantade 2 tsk Salt 1 msk Olivolja 1 knippe färsk rosamrin Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 125°.
-
2)
Bryn lammsteken på hög temperatur i lite kokosolja/olivolja.
-
3)
Skär citrusfrukterna i skivor.
-
4)
Krydda lammsteken med rosmarinen, salt och peppar och lägg den i en form eller en lergryta. Lägg citrusskivorna på steken och slantade morötter och skivad lök samt krossade vitlöksklyftor runtom.
-
5)
Sätt in en stektermometer mitt i steken. Stek i nedre delen av ugnen tills steken har en innertempertur på 60 grader, ca 1,5 h.
-
6)
Servera lammsteken med rotfrukter, lök och sky från steken.

-
7)
Ps. Recept från Autoimmun kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén, paleoteket.se. Foto: Denise Vestin.
-








