-
Lax- och gurkrullar med blancherad sötpotatis
AIP. God fingermat som går snabbt att göra. Genom att pressa citron över behåller de sin fräschör och kan göras i förväg och stå i kylen vid t ex skolavslutning eller bjudningar.
-
10 min -
6 personer -
Lätt
Ingredienser
200 g Kallrökt lax, tunt skivad 1 st Slanggurka, stor 1-2 st Sötpotatisar 1 st Citron Lite Salt Gör så här:
-
1)
Skala och dela sötpotatisen så att den är ca 4 cm bred. Gör skivor på längden med en osthyvel eller skär tunt.
-
2)
Blanchera sötpotatisen genom att koka i lätt saltat vatten i 1 minut och kyl ner i iskallt vatten direkt.
-
3)
Gör långa skivor på längden av gurkan med en osthyvel. (Undvik mittendelen som bara är full med vatten och kärnor) Lägg en gurkskeiva underst, sedan sötpotatis och sist lax. Vira ihop och fäst med stora tandpetare eller avbrutna trägrillspett. Pressa riktigt med citron över varje rulle.
-








