• Lax och röbetssallad med lime (paleo,aip)

    AIP/PALEO. Limemarinerade rödbetor med kallrökt lax. Serveras med kokt spenat och sallad med krispiga rädisor.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    4 Kokta rödbetor, skalade
    200 g Kallrökt lax ekologisk
    300 g Spenat, färsk eller fryst
    2 Lime, juicen
    2 msk Olivolja
    2 msk Vatten
    1 msk Färsk krydda, t ex dill eller persilja
    1 nypa Havssalt
    Sidsallad Ingredienser:
    6-8 Rädisor
    3 dl Hackad valfri salladssort
    1 halv Gurka
    Dressing på lite olivolja, citron/lime-juice

    Gör så här:

    1. 1)

      Skiva de kokta rödbetorna. Det går bra att använda en äggskivare.

    2. 2)

      Blanda limejuice, olivolja, vatten, krydda och salt. Lägg i rödbetorna och blanda väl. Låt dra i 20 minuter.

    3. 3)

      Koka spenaten i några minuter i lättsaltat vatten, alternativt tina den frysta spenaten och salt lite.

    4. 4)

      Gör sidosalladen genom att kvarta rädisorna och skär gurkan i småbitar, Blanda med finskuren sallad och dressing.

    5. 5)

      Lägg upp sallad, spenat och rödbetorna tillsammans med den kallrökta laxen. Pressa lite lime över laxen.