• Laxbullar med dill

    AIP. Har du lax över, till exempel färsk, kokt eller stekt lax, så passa på att göra några laxbullar. Blanda i färsk dill och lite citronjuice för extra smak. Om laxen redan är tillagad behövs oftast inte extra salt.

    • 20 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2-3 dl Lax, färsk eller tillagad
    1 tsk Potatismjöl
    2 msk Vatten
    1/2 dl Dill, finhackad
    1 msk Oliv-/kokosolja att steka i
    1 tsk Citronjuice

    Gör så här:

    1. 1)

      Lägg laxen i en skål och pudra över potatismjölet och lägg i dillen..

    2. 2)

      Tillsätt vatten, citronjuice, salta och krydda och mixa försiktigt med en stavmixer till en jämn smet.

    3. 3)

      Forma små avlånga eller runda bullar med blöta händer och stek i olivolja eller kokosolja i ca 5–10 minuter tills de fått färg.

    4. 4)

      Ps. Foto: Denise Vestin. Recept från Autoimmun Kokbok som vi skrivit tillsammans med Karl Hultén, www.paleoteket.se.