-
Laxbullar med dill
AIP. Har du lax över, till exempel färsk, kokt eller stekt lax, så passa på att göra några laxbullar. Blanda i färsk dill och lite citronjuice för extra smak. Om laxen redan är tillagad behövs oftast inte extra salt.
-
20 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
2-3 dl Lax, färsk eller tillagad 1 tsk Potatismjöl 2 msk Vatten 1/2 dl Dill, finhackad 1 msk Oliv-/kokosolja att steka i 1 tsk Citronjuice Gör så här:
-
1)
Lägg laxen i en skål och pudra över potatismjölet och lägg i dillen..
-
2)
Tillsätt vatten, citronjuice, salta och krydda och mixa försiktigt med en stavmixer till en jämn smet.
-
3)
Forma små avlånga eller runda bullar med blöta händer och stek i olivolja eller kokosolja i ca 5–10 minuter tills de fått färg.

-
4)
Ps. Foto: Denise Vestin. Recept från Autoimmun Kokbok som vi skrivit tillsammans med Karl Hultén, www.paleoteket.se.
-








