• Laxkotletter med sötpotatis

    AIP. Försök att hitta vildfångad lax, det finns ofta fryst i bitar på Lidl. Be fiskhandlaren att skära till kotletter om du köper en hel fisk. Lax är nyttig fisk som innehåller mycket omega 3.

    • 30 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    4 Laxkotletter
    2 msk Kokosolja/olivolja/ghee
    2 st Stora sötpotatisar eller 4 mindre
    1 nypa Havsalt och peppar
    1 st Citron
    2-4 Vitlöksklyftor
    Sallad med vinägrett

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°. Dela och nagga sötpotatisarna med en gaffel. Salta, peppra lite och lägg i folie. Lägg en halva vitlöksklyfta i varje knyte, häll i lite olivolja och stäng knytena. Tillaga mitt i ugnen i en långpanna i ca 40 min. Känn efter med en gaffel om potatisen är klar.

    2. 2)

      Strax innan sötpotatisen är klar är det dags att steka fisken. Hetta upp en stekpanna, salta, peppra och stek kotletterna ca 3-4 min per sida.

    3. 3)

      Servera med en sallad på babyspenat, rödbetsblad, plocksallad, lite riven morot och en vinägrett. (recept under såser och röror)

    4. 4)

      Ps. Receptet inspirerat av Autoimmun kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén, www.paleoteket.se. Foto Denise Vestin.