-
Laxkotletter med sötpotatis
AIP. Försök att hitta vildfångad lax, det finns ofta fryst i bitar på Lidl. Be fiskhandlaren att skära till kotletter om du köper en hel fisk. Lax är nyttig fisk som innehåller mycket omega 3.
-
30 min -
2 personer -
Lätt
Ingredienser
4 Laxkotletter 2 msk Kokosolja/olivolja/ghee 2 st Stora sötpotatisar eller 4 mindre 1 nypa Havsalt och peppar 1 st Citron 2-4 Vitlöksklyftor Sallad med vinägrett Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200°. Dela och nagga sötpotatisarna med en gaffel. Salta, peppra lite och lägg i folie. Lägg en halva vitlöksklyfta i varje knyte, häll i lite olivolja och stäng knytena. Tillaga mitt i ugnen i en långpanna i ca 40 min. Känn efter med en gaffel om potatisen är klar.
-
2)
Strax innan sötpotatisen är klar är det dags att steka fisken. Hetta upp en stekpanna, salta, peppra och stek kotletterna ca 3-4 min per sida.
-
3)
Servera med en sallad på babyspenat, rödbetsblad, plocksallad, lite riven morot och en vinägrett. (recept under såser och röror)
-
4)
Ps. Receptet inspirerat av Autoimmun kokbok som vi gett ut tillsammans med Karl Hultén, www.paleoteket.se. Foto Denise Vestin.
-








