• LAXRULLADER MED ROTSELLERIRÖRA

    PALEO/AIP. Laxrullader med rotselleriröra med smak av citron och mynta. Smaken på röran påminner mycket om hummus och passar bra även som tillbehör och smakförhöjare till såväl kött, fågel som fisk. Köp ekologisk lax.

    • 10 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    200 g Kallrökt lax
    Till rotselleriröran Ingredienser:
    2-3 dl Rotselleri, kokt eller ugnsbakad, skalad
    1 msk Olivolja
    1/2 st Citron, juicen
    1 tsk Äppelcidervinäger
    2 msk Hackad färsk mynta (eller persilja)
    1 nypa Salt

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala, dela och koka eller ugnsbaka rotselleri i förväg, den ska vara kall.

    2. 2)

      Mixa rotsellerin med olivolja, citronjuice, äppelcidervinäger, salt, mynta/persilja till en slät kräm.

    3. 3)

      Skär ut laxen i avlånga bitar ca 3-4 cm breda. Bred ut röran och rulla ihop. De små bitarna som blir över som spill lappar man ihop och använder i den ända varifrån man börjar rulla så att bitarna hamnar i mitten.

    4. 4)

      Servera kalla med en tandpetare i för lättare hantering.