• Laxrullar med blancherad sötpotatis

    PALEO/AIP. Laxrullar med blancherad sötpotatis och gurka. Snabba att göra och väldigt goda som festligt tilltugg, förrätt eller mellanmål.

    • 20 min
    • 4 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    200 g Fint skivad kallrökt lax (en vanlig förpackning)
    1 st Gurka
    1 st Sötpotatis
    1 st Citron, juicen

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala och hyvla eller skiva sötpotatisen tunt. Koka upp i en minut, kyl sedan ner direkt i kallt vatten.

    2. 2)

      Hyvla gurkan på längden med en osthyvel, Undvik mittendelen som har för mycket vätska. Behåll skalet

    3. 3)

      Forma tre lager med gurkan i botten, sedan sötpotatis och överst laxbitar som man skär till så att de passar. Rulla ihop ganska hårt till små rosetter. Fäst med en tandpetare eller ett halvs träspett. Pressa citron över så håller sig rullarna fräscha.