• Leverpastej AIP

    AIP. Klassisk leverpastej måste tillagas i flera timmar. Här är ett recept som blir klart på 20-30 minuter.

    • 20-30 min
    • 6 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 paket Bacon, eko
    500 g Kycklinglever, tärnad
    1 st Gul lök
    3 st Vitlöksklyftor, finhackade
    1 msk Rosmarin, torkad eller färsk
    1 dl Benbuljong eller vatten
    1 stor nypa Havssalt

    Gör så här:

    1. 1)

      Dela och stek baconet i en större stekpanna. Lägg undan och behåll fettet i pannan.

    2. 2)

      Finhacka den gula löken och vitlöken och stek på låg värme i baconfettet.

    3. 3)

      När löken är mjuk och genomskinlig tillsätt rosmarin och häll i levertärningarna. Stek 2 minuter på mellanhög värme, vänd och stek ytterligare 2 minuter. Salta. Levern ska vara mjukt genomstekt, den är lite stunsig när den är klar.

    4. 4)

      Lägg över alla ingredienser i en matberedare. Häll även ner vätskan i stekpannan. Tillsätt benbuljong och bacon och mixa tills patén är slät.

    5. 5)

      Smörj en avlång form eller valfri skål med lite kokosolja. Fyll på med leverpastejen och ställ i kylen tills den är fast. Vält upp på ett fat och klipp över lite färsk persilja vid servering.

    6. 6)

      Ät gärna som ett litet snack som förrätt på en bit gurka. Eller ät som vanligt på ett gott paleo-bröd.