-
Leverpastej AIP
AIP. Klassisk leverpastej måste tillagas i flera timmar. Här är ett recept som blir klart på 20-30 minuter.
-
20-30 min -
6 personer -
Lätt
Ingredienser
1 paket Bacon, eko 500 g Kycklinglever, tärnad 1 st Gul lök 3 st Vitlöksklyftor, finhackade 1 msk Rosmarin, torkad eller färsk 1 dl Benbuljong eller vatten 1 stor nypa Havssalt Gör så här:
-
1)
Dela och stek baconet i en större stekpanna. Lägg undan och behåll fettet i pannan.
-
2)
Finhacka den gula löken och vitlöken och stek på låg värme i baconfettet.
-
3)
När löken är mjuk och genomskinlig tillsätt rosmarin och häll i levertärningarna. Stek 2 minuter på mellanhög värme, vänd och stek ytterligare 2 minuter. Salta. Levern ska vara mjukt genomstekt, den är lite stunsig när den är klar.
-
4)
Lägg över alla ingredienser i en matberedare. Häll även ner vätskan i stekpannan. Tillsätt benbuljong och bacon och mixa tills patén är slät.
-
5)
Smörj en avlång form eller valfri skål med lite kokosolja. Fyll på med leverpastejen och ställ i kylen tills den är fast. Vält upp på ett fat och klipp över lite färsk persilja vid servering.

-
6)
Ät gärna som ett litet snack som förrätt på en bit gurka. Eller ät som vanligt på ett gott paleo-bröd.
-








