• Ljummen sallad med grönkål och tranbär

    AIP/PALEO. En sallad som är bäst varm eller ljummen. Naturligtvis går det bra att blanda ut med vanlig sallad. Att addera tranbär som har blötlagts innan blir en riktig smakförhöjare.

    • 20 min
    • 2 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    200 g Spenat i påse (det krymper väldigt mycket)
    200 g Grönkål/svartkål, efter säsong
    2 dl Torkade tranbär
    3 st Salladslökar
    1 msk Äppelcidervinäger
    1 nypa Havssalt
    Lite Olivolja att steka i
    Lite Persilja

    Gör så här:

    1. 1)

      Lägg tranbären i blöt ca 30 min.

    2. 2)

      Rensa kålen och klipp bort stammarna, de blir bara sega. Hacka lök och skölj spenaten.

    3. 3)

      Stek på låg värme i olivolja. Addera tranbär och sist äppelcidervinäger. Smaka av med salt. Servera ljummen.