• Lökringar (AIP,Paleo)

    AIP/PALEO. Frasiga friterade lökringar. Använd riktigt med (gärna smakneutral) kokosolja (t ex Renée Voltaire) när du friterar.

    • 20 min
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    1 dl Jordmandelmjöl
    1 dl Kassavamjöl
    4 msk Arrowrot
    2 dl Kokosmjölk
    2 msk Olivolja
    1 tsk Havssalt
    2 dl Smakneutral kokosolja till fritering

    Gör så här:

    1. 1)

      Skala och skiva löken i ca 1 cm breda ringar. Tryck ut lökringarna och spara spillet i mitten till annan matlagning.

    2. 2)

      Blanda jordmandelmjöl, kassavamjöl, salt och arrowrot. Rör ner olivolja och kokosmjölk till en tjock smet. Lite tjockare än vanlig "pannkakssmet", den ska vara trögflytande. Häll över smeten i en bred djup tallrik.

    3. 3)

      Smält kokosolja i en kastrull eller mindre stekpanna så att det blir ca 1-2 cm djup. Det behövs fyllas på allteftersom du friterar och oljan sugs upp.

    4. 4)

      Tryck ner och vänd runt en lökring i taget i smeten. Lyft över i oljan som ska vara rejält upphettad, (prova med att droppa i en droppe av smeten, det ska fräsa.

    5. 5)

      Tillaga ca två till max tre ringar i taget så det inte fastnar i varandra. Vänd efter ca 1 minut. Fritera till de fått en fin färg.

    6. 6)

      Lägg över de klara lökringarna på hushållspapper så det kan rinna av. Ät direkt.