-
Lökringar (AIP,Paleo)
AIP/PALEO. Frasiga friterade lökringar. Använd riktigt med (gärna smakneutral) kokosolja (t ex Renée Voltaire) när du friterar.
-
20 min -
3 personer -
Lätt
Ingredienser
1 dl Jordmandelmjöl 1 dl Kassavamjöl 4 msk Arrowrot 2 dl Kokosmjölk 2 msk Olivolja 1 tsk Havssalt 2 dl Smakneutral kokosolja till fritering Gör så här:
-
1)
Skala och skiva löken i ca 1 cm breda ringar. Tryck ut lökringarna och spara spillet i mitten till annan matlagning.
-
2)
Blanda jordmandelmjöl, kassavamjöl, salt och arrowrot. Rör ner olivolja och kokosmjölk till en tjock smet. Lite tjockare än vanlig "pannkakssmet", den ska vara trögflytande. Häll över smeten i en bred djup tallrik.
-
3)
Smält kokosolja i en kastrull eller mindre stekpanna så att det blir ca 1-2 cm djup. Det behövs fyllas på allteftersom du friterar och oljan sugs upp.
-
4)
Tryck ner och vänd runt en lökring i taget i smeten. Lyft över i oljan som ska vara rejält upphettad, (prova med att droppa i en droppe av smeten, det ska fräsa.
-
5)
Tillaga ca två till max tre ringar i taget så det inte fastnar i varandra. Vänd efter ca 1 minut. Fritera till de fått en fin färg.
-
6)
Lägg över de klara lökringarna på hushållspapper så det kan rinna av. Ät direkt.

-








