-
Lussekatter (paleo)
PALEO. Saftiga lussekatter med smak av saffran. Det går bra att krydda med kardemumma också, en favorit hemma hos mig.
-
30 min -
4 personer -
Lätt
Ingredienser
2 ägg + 1 äggula för pensling 2 msk honung 1 dl kokosgrädde (t ex Garants) 2 msk kokosolja, smält 1 påse saffran 1 dl mandelmjöl 1/2 dl kokosmjöl 4 dl ca kassavamjöl (Dorimax) 1/2 tsk bikarbonat 1 msk citron- eller apelsinjuice Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och honung poröst.
-
2)
Häll i kokosgrädde och kokosolja samt saffran. Blanda väl med en slev eller slickepott.
-
3)
Sikta i mandelmjöl och kokosmjöl. Blanda igen. Tillsätt bikarnonat och juice. Blanda igen. Nu ska du ha en ganska lös deg.
-
4)
Pytsa i kassavamjöl ca 1/2 dl i taget och arbeta in mjölet. Fortsätt tills degen är så fast att du kan knåda den med ena handen i bunken. Forma en deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs, men degen ska inte bli helt torr, då blir katterna hårda.
-
5)
Forma degen med fuktiga händer till lussekatter och lägg på plåt med bakplåtspapper. Satsen räcker till ca 7 katter. Pensla med äggula och tryck ner russin.
-
6)
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills de är gyllengula.

-








