• MACARONS MED CITRONKRÄM

    PALEO. Små mandelkakor med carob. Dessa innehåller både nötter och ägg och är därför inte AIP. När man använder carob behöver man inte tillsätta sötning som man annars behöver göra om man använder rå kakao. I citronkrämen tar man tillvara på äggulorna och det är enkelt att göra egen lemon curd.

    • 30 min
    • 6 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    Macarons Ingredienser:
    3 st Äggvitor
    2.5 dl Mandelmjöl
    3 msk Carob
    Citronkräm Ingredienser:
    4 msk Kokosolja, smält
    3 st Äggulor
    1 st Citron, juicen
    Zest (rivet skal) Från en citron
    1 tsk Honung

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 150°.

    2. 2)

      Börja med kakorna. Vispa äggvitorna till maräng. Använd glas eller metallskål till äggvitorna och börja vispa på låg hastighet och öka successivt.

    3. 3)

      Blanda carob och mandelmjöl i en bunke och sikta sedan ner blandningen genom en sil/finmaskigt durkslag. Om man inte har ett sådant så se till att caroben är fint fördelat i mandelmjölet.

    4. 4)

      Vik runt smeten så att allt blandas försiktigt. Klicka ut eller spritsa ut små kakor på ett bakplåtspapper. Den här satsen räcker till ca 12 -14 kakor.

    5. 5)

      Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter. Kolla efter så att de blir genomgräddade. De ska vara luftiga och lätta i konsistensen.

    6. 6)

      Citronkräm: Blanda äggulor med kokosolja, citronzest (rivet skal) och honung i en kastrull och vispa. Tillsätt citronjuicen och vispa igen. Sätt kastrullen på värme och vispa hela tiden tills krämen tjocknar. Det ska absolut inte koka för då skär sig såsen. Så värm försiktigt. Det går väldigt snabbt för krämen att tjockna. Dra av den från plattan direkt och fortsätt att vispa tills den svalnat något. Häll upp i en skål och låt svalna helt innan man sätter ihop kakorna.

    7. 7)

      Klicka lite citronkräm på botten av en kaka och sätt ihop med en annan till små runda macarons.