• Maränger med körsbärscurd (paleo)

    PALEO. Maränger med honung istället för socker och sedan en curd på äggulorna. Antingen kan man göra en klassisk lemoncurd (recept under såser och tillbehör) eller en med till exempel körsbär som i det här receptet.

     

    • 90 minuter
    • 3 personer
    • Svår

    Ingredienser

    Till mårängerna ingredienser:
    2 äggvitor
    1 msk fast honung
    Till körsbärscurd Ingredienser:
    100 gram Körsbär urkärnade
    2 msk Vatten
    2 äggulor
    Eventuellt lite extra honung

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 100°.

    2. 2)

      Separera äggen. Använd en torr glasskål till att vispa maräng. Vispa de två äggvitorna först på mellanhastighet och sedan hög hastighet när det börjar bli ett fast skum. Stanna och tillsätt honung mot slutet. Vispa igen. Vispa inte för länge för då kan marängsmeten bli lös och bli seg när man gräddar den istället för luftiga och frasiga..

    3. 3)

      Spritsa eller klicka ut sex portionsstora maränger så det räcker till tre bakelser med dubbla lager. Grädda längst ner i ugnen i 60 minuter. Lägg bakplåtspapper över marängerna om de börjar bli gula. Stäng av ugnen och ta bort pappret och låt dem eftertorka till rätt konsistens. Om du gillar att de är lite sega så går det bra att äta dem så.

    4. 4)

      Under tiden gör curden. Koka ihop körsbör med vatten i ca 10 minuter. Rör under tiden som de småkokar och mosa dem med en gaffel mot sidan av kastrullen. Smaka av med honung.

    5. 5)

      Ta kastullen av plattan och vispa ner äggulorna. Vispa och värm - det ska inte koka - tills curden blir fast.

    6. 6)

      Servera med körsbärscurd mellan marängerna och gärna lite extra frukt vid sidan om.