-
Marinerad flankstek med morotsris á la ingefära
AIP. Mört kött som smälter i munnen till ett ganska kaxigt ris gjort på morötter och ingefära.
-
30 min -
3 personer -
Medelsvår
Ingredienser
Marinad Ingredienser 4 msk Finhackad persilja 4 msk Finhackad koriander 4 msk Olivolja Lite Havssalt 500 g Nötkött, t ex flankstek Morotsris Ingredienser 6 st Stora morötter 1 kub Färsk ingefära 2x2 cm 1 tsk Äppelcidervinäger Fett till stekning Kokosolja, olivolja Gör så här:
-
1)
Börja med att marinera köttet: Mixa olivolja med koriander och persilja till en marinad.
-
2)
Skär köttet i mindre bitar och lägg i marinaden, t ex i en plastpåse, i kylen i 2-3 h. Ta fram en halvtimme före tillagning så det blir rumstempererat.
-
3)
Stek eller grilla köttet 2-3 minuter per sida på medelhög värme.
-
4)
Gör morotsriset genom att pulsa morotsbitarna i en mixer så det blir "sågspånsstora" bitar, ca 5-8 ggr. Stek i kokosolja i ca 5 minuter eller tills morötterna fått färg och är lite mjuka. Blanda i den rivna ingefäran, finhackad persilja och koriander och rör om. Stek ytterligare någon minut. Stäng av värmen och rör ner äppelcidervinägern. Salta och peppra. (begränsa peppar vid strikt AIP)

-








