• Marinerad flankstek med morotsris á la ingefära

    AIP. Mört kött som smälter i munnen till ett ganska kaxigt ris gjort på morötter och ingefära.

    • 30 min
    • 3 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    Marinad Ingredienser
    4 msk Finhackad persilja
    4 msk Finhackad koriander
    4 msk Olivolja
    Lite Havssalt
    500 g Nötkött, t ex flankstek
    Morotsris Ingredienser
    6 st Stora morötter
    1 kub Färsk ingefära 2x2 cm
    1 tsk Äppelcidervinäger
    Fett till stekning Kokosolja, olivolja

    Gör så här:

    1. 1)

      Börja med att marinera köttet: Mixa olivolja med koriander och persilja till en marinad.

    2. 2)

      Skär köttet i mindre bitar och lägg i marinaden, t ex i en plastpåse, i kylen i 2-3 h. Ta fram en halvtimme före tillagning så det blir rumstempererat.

    3. 3)

      Stek eller grilla köttet 2-3 minuter per sida på medelhög värme.

    4. 4)

      Gör morotsriset genom att pulsa morotsbitarna i en mixer så det blir "sågspånsstora" bitar, ca 5-8 ggr. Stek i kokosolja i ca 5 minuter eller tills morötterna fått färg och är lite mjuka. Blanda i den rivna ingefäran, finhackad persilja och koriander och rör om. Stek ytterligare någon minut. Stäng av värmen och rör ner äppelcidervinägern. Salta och peppra. (begränsa peppar vid strikt AIP)