-
Minigratäng med sötpotatis
AIP. Gör ett gäng sötpotatisbakelser eller minigratänger i muffinsformar och ha i kylen under veckan. Supergott att äta till frukost och ett litet knippe av energi med mineraler, vitaminer, fibrer, protein och bra fett.
-
30 min -
3 personer -
Lätt
Ingredienser
2-3 Mindre sötpotatisar 1 dl Färsk spenat 100 g nötfärs eller/och ett paket bacon 6 msk Kokosgrädde/mjölk 1-2 Gula lökar, mindre Salt Efter smak Gör så här:
-
1)
Sätt ugnen på 200°.
-
2)
Skala och skiva sötpotatisen - det är bra om de är ganska små så att skivorna får plats i muffinsformar, annars dela skivorna så att de passar.
-
3)
Skala och skiva löken ganska tunt i ringar som också får plats i muffinsform.
-
4)
Lägg en sötpotatisskiva i botten av sex-åtta muffinsformar. (Beror på storleken på formarna hur många du får ut). Varva med lök, köttfärs/baconbitar, spenat, sötpotatis i lager tills formen är full, salta lite mellan varven. Tryck till på toppen så att allt pressas ihop.
-
5)
Häll på en klick kokosgrädde innan du lägger på sista "locket" med sötpotatis. Pensla översta skivan med olivolja.
-
6)
Baka i ugnen i ca 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna. Det går att äta direkt i formen, men om man kyler ner i kylskåpet över natten får de en fast form då koksogrädde och fett binder ihop och man kan äta med fingrarna.

-








