• Minigratäng med sötpotatis

    AIP. Gör ett gäng sötpotatisbakelser eller minigratänger i muffinsformar och ha i kylen under veckan. Supergott att äta till frukost och ett litet knippe av energi med mineraler, vitaminer, fibrer, protein och bra fett.

    • 30 min
    • 3 personer
    • Lätt

    Ingredienser

    2-3 Mindre sötpotatisar
    1 dl Färsk spenat
    100 g nötfärs eller/och ett paket bacon
    6 msk Kokosgrädde/mjölk
    1-2 Gula lökar, mindre
    Salt Efter smak

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2)

      Skala och skiva sötpotatisen - det är bra om de är ganska små så att skivorna får plats i muffinsformar, annars dela skivorna så att de passar.

    3. 3)

      Skala och skiva löken ganska tunt i ringar som också får plats i muffinsform.

    4. 4)

      Lägg en sötpotatisskiva i botten av sex-åtta muffinsformar. (Beror på storleken på formarna hur många du får ut). Varva med lök, köttfärs/baconbitar, spenat, sötpotatis i lager tills formen är full, salta lite mellan varven. Tryck till på toppen så att allt pressas ihop.

    5. 5)

      Häll på en klick kokosgrädde innan du lägger på sista "locket" med sötpotatis. Pensla översta skivan med olivolja.

    6. 6)

      Baka i ugnen i ca 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna. Det går att äta direkt i formen, men om man kyler ner i kylskåpet över natten får de en fast form då koksogrädde och fett binder ihop och man kan äta med fingrarna.