• MINIPAJER I MUFFINSFORM MED ÄPPLEN (AIP,PALEO)

    AIP/PALEO. Pajdegen passar bra till både efterrättspajer och matpajer. Variera fyllningen med vad du har hemma eller vad du är sugen på. Det är gott med svamp. lök och köttfärs, till exempel. Här blev det äppelpajer.

    • 1 h
    • 3 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    Pajdegen Ingredienser:
    2 dl Cassavamjöl
    1 dl Jordmandelmjöl (aip) /mandelmjöl (paleo)
    2 msk olivolja eller avokadoolja
    1 msk kokosolja (fast)
    1 dl (ca) vatten
    Fyllningen Ingredisenser:
    2 st Äpplen
    1 tsk Honung
    1 tsk Kanel
    1 krm Kryddnejlika mald

    Gör så här:

    1. 1)

      Receptet räcker till tre små muffinspajer. Dubbla receptet för fler. Sätt ugnen på 175°. Pajdegen: Blanda cassavamjöl och jordmandelmjöl/mandelmjöl. Tillsätt kryddor och olivolja och kokosolja. Blanda ihop till en smulig konsistens.

    2. 2)

      Strila i vatten lite i taget och blanda tills det blir en deg som går att knåda. Använd ena handen och knåda ihop till en smidig liten deg.

    3. 3)

      Vira in degen i plastfolie och lägg den att vila i kylskåpet i 20 minuter.

    4. 4)

      Fyllningen: Hacka äpple i småtärningar, med skalet kvar. Rulla runt i honung, kanel och kryddnejlika.

    5. 5)

      Tryck ut degen i pajformerna, ganska tunt, då räcker det till fler. Fyll på med äppelröran och grädda dem antingen "öppna" utan lock eller med ett litet deglock. Skåra ett kryss i locket så att ånga kan komma ut från äpplena.

    6. 6)

      Grädda längst ner i ugnen i 40-50 minuter eller tills de fått fin färg.