-
Morotsbiffar Paleo
PALEO. Saftiga vegetariska morotsbiffar med ingefära, ägg och lök. För att få en bra textur på biffarna, stek dem ett par minuter på sidan och vänd fyra gånger. De blir då lite lika vårrullar, speciellt om man steker i en grillpanna!
-
15 min -
1 person -
Lätt
Ingredienser
1 st Stor riven morot 1 st Ägg 1 msk Riven färsk ingefära 2 msk Mandelmjöl 1 nypa Salt 1 tsk Citronjuice 1/2 st Gul lök Gör så här:
-
1)
Riv moroten och pressa lite citronjuice i rivet.
-
2)
Hacka och stek löken tillsammans med den finhackade ingefäran.
-
3)
Blanda morot, lök, ingefära tillsammans med mandelmjöl och ett ägg till en fast smet. Forma fyra små bullar.
-
4)
Stek på låg värme i kokosolja eller olivolja. Vänd biffarna kvartsvis så att de blir nästan fyrkantiga. Ställ dem på tvären och stek ändarna. De ska se lite ut som små vårrullar.

-
5)
Servera ljumma förslagsvis med lite äppelchutney. (Recept under såser och röror)

-








