• Morotskaka med frosting

    AIP./PALEO. Morotskaka med frosting. Receptet innehåller kokossmör, något man kan göra själv om man inte hittar det. Riv morötterna fint eller grovt beroende på vilken konsistens du vill ha. De blir lite saftigare med finrivna morötter.

    • 40 min
    • 6 personer
    • Medelsvår

    Ingredienser

    Morotskaka Ingredienser
    1 dl Mosad avokado
    3 dl Rivna morötter
    1 dl Kokosolja, smält
    2 msk Honung
    2 dl Kokosmjöl (mandelmjöl går bra vid vanlig paleo)
    1 krm Bikarbonat
    1 dl Färskpressad apelsin/citron
    1 tsk Ingefära mald
    1-2 tsk Kanel (äkta)
    Frosting Ingredienser
    1 dl Kokosolja, rumstemp
    1/2 dl Kokossmör (eller 2 dl riven kokos och gör eget)
    1 tsk Gelatinpulver
    1 msk Honung

    Gör så här:

    1. 1)

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2)

      Börja med morotskakan. Mixa avokado, juice, kokosolja och honung.

    3. 3)

      Blanda kokosmjöl, bikarbonat, salt, kryddor och rivna morötter i en separat skål. Blanda i.

    4. 4)

      Rör ner blandningen i den blöta smeten och vänd runt med en slickepott/sked.

    5. 5)

      Fyll muffinsformar till hälften och tryck ner smeten ordentligt. Annars smular de lätt.

    6. 6)

      Grädda i 25-35 minuter. Prova med en sticka. Den ska vara torr.

    7. 7)

      Under tiden gör frostingen.

    8. 8)

      Om du inte har kokossmör gör eget så här: Mixa 2 dl kokosflingor noga. Man får stanna och putta ner flingorna från sidorna. Konsistensen är som fuktig sand.

    9. 9)

      Blanda samtliga ingredienser i en mixer eller med en stavmixer tills smeten är jämn. Ställ åt sidan, gärna svalt så stelnar frostingen lite. Eller ställ i kylen i 20 min.

    10. 10)

      Spritsa eller bred toppingen på morotskakorna när de är helt kalla, annars smälter toppingen. Ställ i kylen tills det är dags för servering.